• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

RETUNSEE Prezidyumu:

Küresel sermayenin saldırılarına karşı Ağımızı güçlendireceğiz

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı RETUNSEE Prezidyumu 4 Aralık 2013 tarihinde Slovenya'nın başkenti Lubliyana'da toplandı. Toplantı Slovenya Enerji Sendikası'nın da üyesi olduğu Konfederasyon binasında yapıldı.

Dış İlişkiler Servisi
09.12.2013

 

Toplantıya RETUNSEE yönetimini oluşturan sendikaların yöneticileri, uzmanları ve Avrupa Kamu Hizmet İşçileri Federasyonu EPSU Genel Sekreter Yardımcısı Jan Willem Goudriaan ve EPSU Güneydoğu Avrupa Bölge İrtibat Sorumlusu Josef Krebjych katıldı. Toplantıya sendikamız Petrol-İş'ten Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Toplantının sabah yapılan oturumunda Avrupa Enerji Topluluğu tarafından düzenlenen ve bölgedeki enerji politikalarının belirlendiği Forumlara katılım konusu EPSU'nun katılımı ile görüşüldü. Bu konuda EPSU ile ortak çalışılması kararlaştırıldı.

EPSU temsilcilerinin katılmadığı toplantının ikinci bölümünde ise RETUNSEE Genel Kurulu'na yönelik çalışmalar, ağın geleceğe yönelik faaliyetleri ve Ağın, AB ve bölgedeki temsiliyeti ve tanınması konuları görüşüldü. Toplantıda bir konuşma yapan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, EPSU ile Enerji Topluluğu alanında ortaklaşmanın önemli olduğunu, sendikal hareketin küresel düzeyde başarılı olması için öncelikle ulusal ve RETUNSEE'de olduğu gibi bölgesel düzeyde birlik olması gerektiğini vurguladı.