• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Manisa Şubemiz Açıldı

Her geçen gün örgütlülüğünü daha da güçlendiren sendikamızın 17. şubesi olan Manisa Şube 1 Mart Pazartesi günü açıldı. Açılış töreninde Petrol-İş Manisa Şubesinin bölgede sınıfsal ve sendikal anlamda bir dinamizm yaratacağı vurgusu yapıldı.

02.03.2021

70. yılını geride bırakan sendikamız her geçen gün örgütlülüğünü güçlendirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında örgütlü olan sendikamız, Manisa'da da yeni bir şube açarak sendikal ve sınıfsal anlamda yeni bir dinamizm yaratmış oldu.

Sendikamızın 17. Şubesi olan Manisa Şubemizin açılış töreni 1 Mart tarihinde yapıldı. Yunusemre ilçesinde bulunan Merkezefendi Mahallesi 8 Eylül Caddesi’nde gerçekleşen açılışa sendikamız Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Yöneticileri, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Türk-İş Manisa İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, sendikamız üye ve temsilcileri, Manisa'da kurulu sendikaların temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda basın emekçisi katıldı.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Petrol-İş Sendikası Manisa Şubesi’nin Manisa'ya ve Petrol-İş ailesine hayırlı olmasını diledi. Türk-İş Manisa İl Temsilcisi Ercan Dereli de Petrol-İş'in Manisa'da Şube açmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, bütün emekçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

İşçi Sınıfı Mücadelesi İvme Kazanacak

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de açılış töreninde yaptığı konuşmasında 70. yılını geride bırakan Petrol-İş'in her geçen gün daha da büyüdüğünü belirtti. Manisa'da şube açılmasının önemine de değinen Genel Başkan, "Petrol-İş ve Manisa için güzel ve heyecanlı bir başlangıç. Manisa tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra, son yıllarda sanayileşmenin de önemli ölçüde geliştiği bir şehir. Manisa’da şube açılması sendikal anlamda Manisa'ya bir hareketlilik getirecektir, işçi sınıfı mücadelesine ivme kazandıracaktır. Demokrasinin olmazsa olmazı olan sendikaların Manisa’da daha da güçlenmesi için şubemizi açıyoruz. Burada şube açmamızın bir çok sebebi var, Manisa'nın stratejik bir noktada yer alması, sendikal örgütlülük ve mücadele anlamda bir potansiyel taşıması ve sanayileşmenin her geçen gün artması" dedi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz şube açılışına katılan ve Petrol-İş'e güç veren misafirlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak Petrol-İş Sendikası Manisa Şubesi resmen de faaliyetlerine başlamış oldu.