• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Manisa Şubemizde 8 Mart Kutlandı

Manisa Şubemizde 8 Mart kutlaması yapıldı. Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunun da katıldığı 8 Mart etkinliği oldukça coşkulu geçti.

10.03.2022

Manisa Şubemizde 8 Mart kutlaması yapıldı. 6 Mart tarihinde yapılan etkinlik, Manisa Büyük Saruhan Otel’de gerçekleştirildi. Oldukça coşkulu yapılan 8 Mart kutlamasına Manisa Şube Yönetimimiz ve temsilcilerimizin yanı sıra şubemizin örgütlü olduğu Standard Profil işyerinden kadın üyelerimiz katıldı.

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri de etkinliğe katılarak üyelerimizle biraraya geldiler. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz burada yaptığı konuşmasında 8 Mart’ın anlamı ve kadın hareketinin önemine değindi. Kadınların mutlak suretle örgütlenmesi gerektiğine vurgu yapan Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın ortadan kalkmasında sendikaların hayati önem taşadığını söyledi. Petrol-İş Sendikası’nın mücadele tarihinde Berec, Novamed, Bericap ve Flormar gibi kadınların öncülük ettiği mücadeleler olduğunu hatırlatan Genel Başkan Akyüz, birlik olarak, örgütlenerek ve sendikalaşarak zorlukların aşılabileceğini söyledi. Konuşmasının devamında Petrol-İş’in hem fiili mücadelesiyle hem de sözleşmelerine koyduğu maddelerle kadın üyelerinin haklarını koruduğunu belirten Genel Başkan, çalışma hayatında daha fazla kadına ulaşılması gerektiğini söyledi.

 

Manisa Şube Başkanımız Emrah Yunus Saruhan da yaptığı konuşmasında, sendikalar güçlenmesi ve daha fazla işyerinin sendikalı olması durumunda çalışma hayatından başlayarak kadınların yaşadığı sorunların çözülmeye başlayacağını söyledi. Kadınların sendikalı olması ile toplumsal hayatta da güçlü ve güvenceli olacaklarını belirten Saruhan, “Standard Profil Ege’de kadın çalışanlarımızın kazanımlarını tüm Manisa’ya anlatarak, kadın işçileri sendikalı olmaya çağıracağız.” dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından şarkılar ve türküler eşliğinde sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı