• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yöneticilerimiz Recticel’de

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Recticel işyerinde 3 Haziran tarihinde başlayan grevimiz coşkuyla devam ediyor. Bu sabah sendikamız Genel Merkez Yöneticileri grev alanında, üyelerimizle biraraya geldiler.

07.06.2021

İstanbul 2 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Recticel ile Petrol-İş arasındaki yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri 11 Ocak 2021 tarihinde başladı. 62 üyemizin çalıştığı Recticel'de aylardır devam eden sözleşme görüşmelerden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. Özellikle ücret konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler üzerine Recticel işyerinde 3 Haziran Perşembe günü başlayan grevimiz, coşkuyla devam ediyor. Bugün ise Genel Merkez Yöneticilerimiz grev alanına giderek üyelerimizle biraraya geldiler.  Merkez Yöneticilerimiz, fabrika önünde bekleyen üyelerimiz tarafından sloganlarla karşılandılar.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Recticel işçilerinin mücadelesini selamlayarak başladığı konuşmasında, Petrol-İş’in herbir üyesinin verdiği mücadeleye Petrol-İş Yönetimi olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti. Grevin hiçbir zaman tek başına amaç olmadığını vurgulayan Genel Başkan, gerektiği yerde sonuna kadar mücadele vermekten kaçınmayacaklarının da mesajını verdi. Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk döneminden itibaren olumlu ilerlediği ancak son aydan sonra işverenin çözüme dönük adım atmadığını belirten Genel Başkan, Petrol-İş’in ise koşulların farkında ve sonuca odaklı bir toplu sözleşme süreci yürüttüğünü söyledi. İşverene bir kez daha çağrıda bulunan Genel Başkan, bir an önce toplu sözleşme masasının kurulmasını ve işbarışının yeniden tesis edilmesinin gerektiğine işaret etti. Petrol-İş’in Genel Merkez ve şubeleriyle Recticel işçilerinin yanlarında olacağını belirten Genel Başkanımız, üyelerimize ve şubemize grevlerinde başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

İstanbul 2 Nolu Şubemizde örgütlü bir diğer işyeri olan Mefar'da çalışan temsilci ve üyelerimiz de 7 Haziran sabahı grev alanına gelerek, Recticel emekçilerinin mücadelelerine güç kattılar. Recticel işçileri ve Mefar işçileri sloganlarla birlik ve dayanışma sesini yükselttiler.