• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Acıyı Paylaşmak için Bartın’daydılar

Merkez Yöneticilerimizin Bartın Ziyareti

14 Ekim tarihinde yaşanan ve 41 maden emekçisinin ölümüne sebep olan grizu patlamasının ardından sendikamız Genel Merkez Yöneticileri ve şube yöneticileri maden işçilerinin ve ailelerinin acılarını paylaşmak için Bartın'daydılar.

17.10.2022

Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ile Bursa Şube Başkanımız Ersin Birgül facianın gerçekleştiği Bartın Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra İşletmesi’ne bağlı maden ocağına 16 Ekim Pazar günü bir ziyaret gerçekleştirdiler. Merkez Yöneticilerimiz olay yerinde Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ile biraraya geldi. Başkan Yeşil, sendikamız heyetini süreç ile ilgili bilgilendirdi.

Değerlendirmelerin ardından Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Türkiye ve sendikal hareket tarihindeki en acı olaylardan birinin yaşandığını belirterek, hayatını kaybeden madencilere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı işçilere de acil şifalar diledi. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda da Petrol-İş Sendikası'nın tüm örgütüyle yaşanan facianın acısını paylaştığını belirterek, hayatını kaybeden tüm madencilere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.