• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yönetim Kurulumuzdan Basın Açıklaması…

Merkez Yönetim Kurulumuz, Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekâtı hakkında bir açıklama yayınladı.

09.10.2019

2011 yılından beri devam eden Suriye iç savaşı sebebiyle ülkemiz ciddi bir terör tehdidi altına girmiştir. Nitekim geçtiğimiz yıllarda sınır kentlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin birçok şehrinde Suriye kaynaklı terör saldırıları gerçekleşmiştir. Bu türden tehditleri, daha sınırlarımız içerisine girmeden bertaraf etme amacıyla ordumuz 2016-2018 yıllarında iki önemli operasyon gerçekleştirmiş ve oluşan tehdidi sınırlarımızdan uzaklaştırmıştır.

Gelinen noktada; Fırat’ın doğusunda sınırlarımız boyunca uzanacak şekilde yeni bir güvenli hat kurmanın, ülkemiz ve bölge halkı açısından ihtiyaç haline geldiği değerlendirilmektedir. Böylelikle, sınırlarımızda emperyalist ülkelerin farklı planlarla oluşturmaya çalıştığı terör koridoru engellenmiş olacak, ayrıca iç savaştan kaçan Suriye halkı için emniyet içerisinde yaşama imkânı veren bir güvenli gölge oluşturulacaktır.

Barış Pınarı Harekâtı adı verilen bu operasyonda, tüm milletimizin olduğu gibi bizlerin de duaları Mehmetçik’le beraberdir. Ordumuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarında gösterdiği başarıyı, bu operasyonda da gösterecek ve şanına yaraşır bir netice alacaktır.

Şanlı ordumuzun, tek bir neferine dahi zarar gelmeden, başlatmış oldukları harekâtı zaferle neticelendirmelerini temenni ediyor ve Allah’tan muvaffakiyet diliyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu