• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MKE Çalışanı Üyelerimiz İçin Yeni Kazanım

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri 13 Ocak 2022 Perşembe günü, MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ile MKE A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

13.01.2022

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda 13 Ocak Perşembe günü, MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ile MKE A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Bilindiği üzere 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün imzalanmasının ardından, Petrol-İş ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında Petrol-İş üyesi Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) işçileri adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 2 Eylül 2021 tarihinde bağıtlanmıştı. Perşembe günü MKE Yönetimine gerçekleştirilen ziyaretin ardından varılan mutabakat ile MKE çalışanlarının ücretlerinde önceden aldıkları zamlara ek olarak seyyanen 1,82 TL daha iyileştirme oldu.

MKE Yönetiminin de bu süreçte gösterdiği yapıcı tavır ile yapılan bu iyileştirmenin örgütümüze ve MKE çalışanı üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.