• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

490 Petrol-İş üyesi işçi işbaşı yaptı

Mutlu Akü grevi anlaşmayla sonuçlandı

Sendikamız üyesi 490 işçinin çalıştığı Mutlu Akü ve Malzemeleri San. A.Ş' de bu sabah saat 08'00'da başlayan ve 5 saat süren grev, işverenle yapılan görüşmelerden sonra anlaşmayla sonuçlandı.
BASIN SERVİSİ
24.05.2011

Tuzla - Tepe Ören mevkiinde faaliyet gösteren, İstanbul 2 Nolu şubemiz kapsamında bulunan ve sendikamız üyesi 490 işçinin çalıştığı Mutlu Akü ve Malzemeleri San. A.Ş' de bu sabah saat 08'00'da başlayan ve 5 saat süren grev, Mutlu Akü işvereni ile yapılan görüşmelerden sonra anlaşmayla sonuçlandı. Yapılan anlaşma ile 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesinde, ilk yıl Mutlu Akü işçilerinin aylık ücretlerine 190 TL zam yapıldı. İkinci yıl ise ücretlere enflasyon oranı + 20 TL'lik miktarda zam uygulanacak. Sosyal haklarda ise yüzde 7.2 oranında artış sağlanacak. Mevcut sosyal yardımlara ilave olarak 37 TL'lik gıda ödentisi de toplu iş sözleşmesine girmiş oldu.

Mutlu Akü işvereni ile 11 Ocak'ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret zammı konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle 24 Mayıs'ta grev uygulama kararı alınmıştı. Sabah saatlerinde sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar'ın da katılımıyla, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Ecvet Eşlegül, şube yöneticileri, Mutlu Akü işyeri Baştemsilcisi ve temsilcileri ile Mutlu Akü işçilerinin fabrika önünde bu sabah başlattıkları grev, Mutlu Akü işvereni ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmayla sonuçlandı.

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, grevin anlaşmayla sonuçlanmasının ardından Mutlu Akü işçilerine hitaben yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Sendika olarak bu toplu iş sözleşmesinde belirlediğimiz hedeflerle ilgili olarak Mutlu Akü işvereni ile yoğun bir pazarlık süreci yaşandı. Biz, yaptığımız görüşmede rakamların yukarıya çekilerek bu sözleşmenin bitirilmesi gerektiğini ifade ettik. Uzun görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda 1. yıl için ücret zammı 190 TL/Ay olarak gerçekleşti. 8 TL/Ay olarak uygulanan gece zammında da yaklaşık 20 TL/Ay'lık bir artış gerçekleşti. Böylelikle en azından bizim eşik olarak gördüğümüz 200 TL rakamı gece zammı ile birlikte aşılarak 210 TL olarak gerçekleşmiş oldu. İkinci yıl ücret zammında da enflasyon oranı artı 20 TL'lik artış gerçekleşti. Bu da enflasyon oranı + yüzde 1.5 rakamına denk gelecek bir rakamı oluşturdu. Ücret zammı, sendikamıza 2010'da üye olan işçilere mevcut ücretlerinin yüzde 10'u oranında uygulanacak. 2011'de üye işçilere de yüzde 8 oranında üret zammı verilecek. 2001 öncesi girişli üyelerimize de 190 TL'ye ilave olarak 30 TL yani 220 TL şeklinde ücret zammı uygulanacak. Ücret farkları ise bir seferde, toplu olarak 30 Haziran'da ödenecek.”

Öztaşkın, Mutlu Akü'de her şeye rağmen çok iyi bir sözleşme dönemi geçirdiklerini, sendika olarak Mutlu Akü'de hedefleri iyi bir şekilde belirlediklerini ve bu hedeflerin arkasında sonuna kadar durduklarını, bunu gerçekleştirmek için her türlü iradeyi ortaya koyduklarını, “grevse grev, eylemse eylem” dediklerini, Mutlu Akü işçilerinin de hep birlikte bu bilinçle ortak hareket ettiklerini söyledi. Öztaşkın, Mutlu Akü işçisinin grevi, sabah 08.00'de fabrika önünde başlattığını ve talep edilen rakamlarda yukarıya çıkış olmadığı takdirde bu grevin devam edeceğinin mesajını işverene çok iyi bir şekilde verdiğini belirterek Mutlu Akü işçilerini bu kararlı tutumlarından dolayı kutladı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı