• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz

Novares’te Grev Başladı

Sendikamız Gebze Şubesinin örgütlü olduğu ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Novares'le ile yürütülen müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine bugün grev başladı.

25.06.2024

Kocaeli, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesin'de faaliyetlerini sürdüren ve otomotiv sektörüne parça üreten Novares işletmesi ile sendikamız arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 25 Haziran Salı günü grev başladı.

Petrol-İş'in yaklaşık 20 yıldır örgütlü olduğu Novares'te, 180'den fazla üyemiz çalışıyor. 1 Şubat tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri dün yapılan 10. oturum neticesinde de uzlaşıyla sonuçlanmadı, ücret ve sosyal hakları kapsayan maddelerde üyelerimizin talepleri karşılanmadı. 

Bu sabah saat 08.00’de sendikamız Genel Merkez ve Gebze Şube Yöneticileri ile Novares’te çalışan üyelerimiz fabrika önünde bir araya geldiler. Grev pankartını asılmasıyla grevimiz ilan edilmiş oldu.

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya ile Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar da grev alanında üyelerimizle birlikteydiler. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz grev alanında sürece dair bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından “Yaşasın Sınıf Dayanışması” “İş, aş, adalet Petrol-İş’e emanet” sloganları grev alanından yükselirken, üyelerimiz fabrika önünde halaylar eşliğinde coşkuyla ve kararlılıkla mücadelenin ateşini yaktı.