• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Öztaşkın ve Çavdar Adıyaman şubemizde örgütlü işyerlerinde...

Öztaşkın ve Çavdar Adıyaman şubemizde örgütlü işyerlerinde...Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar, Adıyaman şubemiz yöneticileriyle birlikte şubemize bağlı işyerlerini ziyaret ettiler. Üyelerimizin sorunlarını dinleyen ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi vermek için üyelerimizle birlikte olan Öztaşkın ve Çavdar, yaşanan sorunlara ilişkin de açıklamalarda bulundular.

31.05.2007

Öztaşkın ve Çavdar Adıyaman şubemizde örgütlü işyerlerinde...

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar, Adıyaman şubemiz yöneticileriyle birlikte şubemize bağlı işyerlerini ziyaret ettiler. Üyelerimizin sorunlarını dinleyen ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi vermek için üyelerimizle birlikte olan Öztaşkın ve Çavdar, yaşanan sorunlara ilişkin de açıklamalarda bulundular.

Ayrıca şubemiz lokalinde çok sayıda üyemiz ile bir araya gelen Genel Başkanımız Öztaşkın, burada yaptığı açıklamada, hükümetin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaları eleştirdi. Hükümetin ülke ekonomisini IMF ve Dünya Bankası'na teslim ettiğini söyleyen Öztaşkın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Yeni Petrol Yasası'nın da ulusal çıkarlarımıza aykırı olduğunu bildirdi.

Bu yasayla iktidarın, TPAO’nun özelleştirilmesinin önünü açmayı ve devleti petrol sektöründen çekmeyi hedeflediğini kaydeden Öztaşkın, “TPAO yabancı şirketlerle rekabet edemeyecek duruma getirilmek isteniyor. TPAO karda olan bir kuruluş ancak yeni yatırımlar yeterli değil. Türkiye'nin petrolde dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için TPAO'nun yurt içinde petrol aramalarına ağırlık vermesi gerekir. Sondaj çalışmaları için yatırımlarını milyar dolarlara çıkarması gerekir. Bunun için de hükümetin ve TPAO yönetiminin bu konularda öncelikle bir politikasının olması zorunludur” diye konuştu.

ADIYAMAN ŞUBESİ TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

31.05.2007 tarihinde, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar'ın da aramızda bulunmasıyla temsilciler kurulumuzu gerçekleştirdik.

19 Mayıs 2007 tarihinde sendikamızda eğitim uzmanlığı yapmış değerli Hocamız Süleyman ÜSTÜN’ü kaybettik. Yaşamını işçi sınıfının mücadelesine, örgütlenmesine adayan değerli mücadele insanı Hocamızın anısı önünde saygıyla eğilerek, kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. İşçi sınıfının ve örgütümüzün başı sağ olsun.

Ankara Ulus semtinde yaşanan insanlık dışı terörü biz temsilciler olarak bir kez daha lanetliyoruz. Bu vahim olaylar son derece üzücü ve kaygı vericidir. Ülkemizin, halkların kardeşçe ve birbirlerinin haklarına saygı göstererek, barış içinde yaşanan bir ülke olmasından yanayız.

Ülkemiz çok kritik günler yaşamaktadır. Ekonomik durum kötüye gitmektedir. Halkımızın sorunları her geçen gün daha da artmaktadır. İç ve dış borçlar Türkiye ekonomisini ipotek altına alacak düzeye yükselmektedir. İşsizlik her geçen gün artmaktadır. Buna karşılık işsizliği önleyici en ufak bir tedbir alınmamaktadır. İşçi sınıfımız ve tüm çalışanlar için yeni ve ciddi sıkıntılar yaratılmıştır. Önümüzdeki genel seçimleri biz işçiler ve emekçiler çok iyi değerlendirmeliyiz.

Özelleştirme programında olan Petkim’de ihale süreci başlamıştır. Petkim'i gözden çıkaran bir anlayış karşısında üretimden gelen gücün etkin olarak kullanılması gerekmektedir. PETKİM'e de, TPAO ve BOTAŞ’a da sahip çıkacağız. Bu konuda karalıyız. Bu yönden hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Biz temsilciler olarak, 2007 Kamu Toplu İş sözleşmelerinin bir an önce bağıtlanmasını istiyoruz. Bunun için de bu konunun Türk-İş ile Hükümet yetkilileri arasında genel seçimden önce gündem maddesi olmasını talep ediyoruz.

Toplu sözleşmeler her zaman olduğu gibi geçmiş dönemde yaralarımızın iyileşmesine yetmemiş, sadece kanamayı durdurabilmiştir. Ücretler yeterli düzeye çekilmediği gibi ekonomik taleplerin yanı sıra, işten atılmaların önlenmesi de yoğun olarak dile getirilmelidir.

TPAO’da ücret düşüklüğü ve çalışanlar arasında ücret dengesizliği üyeler arasında yeni sorunları beraberinde getirmiştir. Bu sıkıntının çözümlenmesi için tekrar gündeme alınması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.

Geçici işçilerin kadroya alınmalarını sağlayacak düzenlemeler hala yapılmamaktadır. Geçici işçilerin sorununun daha fazla geciktirilmeden çözümlenmesini umut ediyoruz.

Ayrıca, üyelerimiz toplu sözleşmeye aykırı olarak performans değerlendirilmesine tabii tutulmaktadır. Bu haksız, adaletsiz uygulamaya son verilmelidir. Aksi takdirde yasal yollara baş vurmalıyız.

TPAO çalışanları olarak bizler hem petrolümüze hem de TPAO’ya sahip çıkmakta kararlıyız.

ADIYAMAN ŞUBESİ

TEMSİLCİLER KURULU