• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Pas South Direnişine Ziyaret

Trakya Şubemiz öncülüğünde sendikamıza üye olan ve sendikalaştıkları için işten atılan Pas South işçilerinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Direnişin 13. gününde sendikamız genel merkez ve şube yöneticileri Pas South işçilerini ziyaret ederek, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını gösterdiler.

02.03.2022

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Pas South işyerinde Trakya Şubemiz öncülüğünde başlayan direniş sürüyor.  Pas South işyerinde çalışan işçiler düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı, en temel hakları olan örgütlenme hakkını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardı.

Ancak Pas South işvereni, işçilerin en temel hakkı olan ve Anayasa ile güvence altına alınan sendikalaşma ve örgütlenme hakkına saygı göstermeyerek, sendikalaşan işçileri işten çıkarma yoluna başvurdu. İşten çıkarma gerekçesi olarak “daralma”yı öne süren Pas South yönetimi ise yeni işçi alımı için ilan vermeyi sürdürüyor.
Bugün itibariyle Pas South işyerinde, toplamda 17’si kadın, 20 üyemiz işten çıkarılmış durumda. Ancak şubemizin kararlılığı, üyelerimizin direnci ile fabrika önündeki direnişimiz sürüyor.

Direnişlerinin 13. gününde sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ile  Bursa, Çankırı, Düzce, Manisa, İstanbul 1 Nolu Şube Başkan ve Yöneticileri, Polimer Kauçuk, Elba Bant ve Jotun işyerlerinden üyelerimiz Pas South işçileri ile dayanışmak için Çerkezköy’de, fabrika önünde sürdürülen direnişi ziyaret ettiler. Saat 15.00-16.00 arasında yapılan ziyarette, Pas South işçisinin mücadelesi zafere ulaşıncaya kadar dayanışma içerisinde olunacağı mesajı verildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı