• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

PAS SOUTH ÜYELERİMİZE DİRENİŞ ALANINDA EĞİTİM

Pas South’da mücadelemiz, 37. gününü geride bıraktı. 24 Mart Perşembe günü direniş alanında yapılan eğitim, üyelerimizin moral ve kararlılığını güçlendirdi.

25.03.2022

Sendikamızda örgütlendiği için işten atılan Pas South üyelerimize direniş alanında eğitim verildi. Eğitime Sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ile Eğitim ve Kadın Servisleri katıldı. Direniş alanına İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ve örgütlü olduğumuz çevre işyerlerinin temsilcileri de ziyarete geldiler.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’nın açılış konuşmasıyla başlayan eğitime üyelerimizin ilgisi oldukça yüksekti. Recepkethüda konuşmasında “tüm olumsuz hava şartlarına rağmen yılmadan mücadele eden üyelerimizin dün de yanında olduk, bundan sonra da yanlarında durmaya devam edeceğiz” dedi.

Direnişi örgütleyen kadınların yaşadığı sorunlar ve önerdikleri çözüm önerileri Kadın Servisimiz tarafından dinlenerek kayda geçirildi. Şu an arabulucu aşamasında olan üyelerimiz davadan vazgeçmeleri için işveren tarafından yeni teklifler geldiğini belirterek “bizim tek beklentimiz var, o da Pas South’a sendikamızın, Petrol-İş’in girmesi, mücadelemiz sendikalaşma mücadelesi” dediler.

Eğitim Servisimiz tarafından verilen eğitimde ise deneyim aktarımı yapılarak sendikanın önemi, işyerinde sendikanın varlığının görünmesi, sendikal faaliyetlerin işçilerin geleceğini nasıl şekillendireceği konularında bilgilendirmeler yapıldı ve karşılıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Eğitim sonunda üyelerimiz memnuniyetlerini dile getirerek sendika Genel Merkez Yönetimine ve uzmanlarına teşekkür ettiler.

Direniş alanını ziyaretimiz, vardiya çıkışında içeriye çalışmaya gidecek olan Pas South işçilerini karşılamak ve dayanışmamızı göstermek üzere giriş kapısı önünde alkışlı, sloganlı yapılan etkinlikle sona erdi.