• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim İşyerinde Açıklama

01.10.2018

Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu PETKİM işyerinde 1 Ekim itibariyle girilen planlı bakım duruş öncesi, sabah işe giriş saatlerinde Petkim B kapısında açıklamalarda bulunuldu.

Aliağa Şubemiz, PETKİM işyerinin 1 Ekim itibariyle gireceği Planlı Bakım Duruşu hakkında birçok kez açıklamalarda bulundu. Duruş öncesi yaşanan ve sonrasında yaşanacak olan olası sıkıntılara değinilerek, sıklıkla gerekli uyarıları işverene yaptı. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen PETKİM işyerinde gerekli önlemler alınmamış, sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmamıştır.

Şube Başkanımız Ahmet Oktay Petkim B kapı önünde yaptığı açıklamada planlı bakım duruşuna değinerek; "1 Ekim 2018 tarihi itibariyle planlı bakım duruşu sürecine girmiş bulunmaktayız. Olmazsa olmazımız; İş Sağlığı ve Güvenliği konusu ile ilgili hassasiyetimizi her toplantıda belirttik. Planlı bakım duruşu bizim üzerimizden yapılmalıdır. Bu bizim işimizdir. İşletmeleri, bakımları biz biliyoruz. Maalesef işveren buna uygun davranmıyor.” diye konuştu.

Petrokimya bilmeyen ve bu konuda yetkin olmayan kişilerle bu süreci götürmeye çalışan işveren yetkililerine seslenen Ahmet Oktay: “Bu süreci yetkin olmayan kişilerle götürme konusunda ısrar etmeye devam ederlerse İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yaşanacak olan herhangi bir olumsuzluktan işveren yetkilileri sorumludur.” dedi.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak işverenin esnek çalışma konusunda ısrarına karşı da gerekli her türlü tavrımızı koyacağımızı belirtiriz.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı