• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim’i Rahat Bırakın, Üretime Bakın

Türkiye’nin gözbebeği sanayi kuruluşlarından biri olan Petkim'in Uzan Ailesi’ne satılma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, vurgun ve talanlarla dolu “Türkiye Özelleştirme Tarihi”ne yeni bir fiyasko sayfası daha eklendi.

07.08.2003

Türkiye’nin gözbebeği sanayi kuruluşlarından biri olan Petkim'in Uzan Ailesi’ne satılma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, vurgun ve talanlarla dolu “Türkiye Özelleştirme Tarihi”ne yeni bir fiyasko sayfası daha eklendi.

Özelleştirmeyle verilen şirketleri hortumlayan, kamu kaynaklarını herkesin gözü önünde kendi hesabına geçiren, bankasında korsan işler yapan, ama bütün bunları elinde tuttuğu medya silahı aracılığıyla örtbas etmeyi alışkanlık haline getiren bir sermaye grubuna Petkim'i vermek isteyen zihniyet de böylece iflas etmiş oldu.

Petkim’i, Petkim işçilerinin kararlılığıyla Uzanlar’a harcatmadık, bundan sonra da kimseye harcatmayacağız... Özelleştirme kuşatması altındaki bütün işyerlerinde çalışan arkadaşlarımızla birlikte tüm kamuoyu da gördü ki; kararlı bir duruş, haklı bir başkaldırı ile soygunlar, talanlar püskürtülebiliyor.

 

 Ancak,bu arada olan Petkim'e,ve halkın parasına oldu! Özelleştirme süreci adı altında çıkılan yolda binlerce dolar; ilanlara, danışmanlık şirketlerine saçıldı, kamu kaynakları çarçur edildi, işletmenin yatırımları aksatıldı, ertelendi.

Gelinen noktada iktidar, şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Bu serüvenden derhal
vazgeçmelidir. Türkiye'nin gündemi özelleştirmeler değil, üretim ve istihdam olmalıdır.
Tekrar ediyoruz; Türkiye'nin çıkarı, Petkim'i satmakta değil, Petkim'in yanına en az iki Petkim daha inşa etmektir. Hükümete düşen de yeni özelleştirme serüvenlerine kalkışmak yerine, yeni petrokimya sanayii yatırımlarını, yeni istihdam olanaklarını özendirmek olmalıdır.

 

Petkim işçileri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üretimi daha da yükseltmeye, üreten, katma değer yaratan Petkim’i sonuna kadar savunmaya kararlıdır.

 

Bu önemli kazanımımız nedeniyle üretim ve istihdam yolundaki mücadelemizde bize destek veren tüm kesimlere ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür eder, desteklerinin bundan sonraki çalışmalarımızda da bize güç vereceğini belirtmek isteriz. 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                              Merkez Yönetim Kurulu adına

                                                                                      Mustafa ÖZTAŞKIN

                                                                                          Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı