• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Örgütlü Gücümüzle Dayanışmamız Sürecek

Petrol-İş 518 Üyesi ile Arama-Kurtarma Çalışmalarına Destek Veriyor

Deprem sonrasında acıları paylaşmak, yaraları sarmak için halkımızın her kesiminde olağanüstü bir yardımlaşma seferberliğini görüyor, dayanışmanın ve birlikteliğin  örgütlendiğine tanık oluyoruz. Petrol-İş Sendikası 45 bin üyesinin örgütlü gücü ve dayanışması ile bölgedeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

10.02.2023

Ülke olarak zor bir sınav veriyor, binlerce insanımızı yitirmenin acısını yaşıyoruz.

Deprem sonrasında acıları paylaşmak, yaraları sarmak için halkımızın her kesiminde olağanüstü bir yardımlaşma seferberliğini görüyor, dayanışmanın ve birlikteliğin  örgütlendiğine tanık oluyoruz. İşçiler, emekçiler, köylüler, emekliler, işsizler yani toplumun tüm kesimleri yapabildiği ölçüde elini dayanışma için deprem bölgesine uzatıyor.

Sendikamız Petrol-İş de depremin yol açtığı hasarın giderilmesi ve bölgede yaşayan yurttaşlarımızın acil ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde temini açısından çalışmalarını aralıksız bir biçimde sürdürüyor. Depremin gerçekleştiği ilk günden bugüne sendikamız Genel Merkez ve Şubeleri, Türkiye’nin dört bir yanında örgütlü olduğumuz işyerlerinden üyelerimiz de gerek deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılarak gerek bulundukları yerelliklerde acil ihtiyaç malzemelerinin sağlanması için yardım kampanyaları düzenleyerek depremzedelerle dayanışma içerisinde olmaya devam ediyor.

Petrol-İş 518 Üyesi ile Arama-Kurtarma Çalışmalarına Destek Veriyor

Petrol-İş 18 Şubesi ve 45 bin üyesiyle depremin ilk gününden itibaren dayanışma için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda maddi-manevi yardımın yanı sıra örgütlü olduğumuz işyerlerinden üyelerimiz deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor. Şu ana kadar çalıştıkları işyerlerinde ilk yardım ve afet durumlarına müdahale edebilecek pozisyonlarda görev almış, arama-kurtarma konusunda birikim ve tecrübeye sahip olan 518 üyemiz depremden etkilenen bölgelere giderek çalışmalarına destek vermektedir. Sendikamız Genel Merkez çalışanlarından iki arkadaşımız da hem gönderilen yardım malzemelerinin koordinasyonda görev aldılar hem de arama-kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Dayanışmamız Büyüyerek Devam Edecek

Depremin hemen ardından konfederasyonumuz Türk-İş tarafından da Türk-İş Bölge ve İl Temsilcilerinin koordinasyonunda Kriz Masası kurulmuş ve ardından deprem bölgesinin acil ihtiyaçlarını içeren bir rapor oluşturularak, özellikle Türk-İş Sendikaların bölgede yürüteceği yardım ve dayanışma çalışmaları planlanmıştır. Bu anlamda sendikamızın bölgede yapmış olduğu faaliyetler aynı zamanda Kriz Masasının aldığı karar ve yaptığı çalışmalar ile koordineli bir şekilde devam ediyor.  

Sendikamız tarafından gönderilen içerisinde başta temel gıda, su, battaniye, çocuk bezi ve maması, hijyen maddeleri ve giysi olmak üzere öncelikli ihtiyaçları kapsayan yardım tırlarından ilki 10 Şubat Cuma günü ikincisi ise 14 Şubat Salı günü Adana’ya ulaştı. Adana’da, depremden etkilenen bölgelerin ihtiyaçlarına göre yapılan tasnifin ardından yardım malzemeleri başta Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Antakya olmak üzere ihtiyaç duyulan her kente gönderildi.

Bütün Şubelerimizden ve örgütlü olduğumuz her işyerinin katkısıyla gelen yardımlar sendikamızın bölgede faaliyetlerini sürdüren Adana ve Adıyaman Şubeleri aracılığı ile üyelerimize ve halkımıza ulaştırılmaya devam ediyor.

Petrol-İş Sendikası 45 bin üyesinin örgütlü gücü ve dayanışması ile bölgedeki çalışmalarını sürdürecektir.