• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Bayrağı Gaziantep’te

Sendikamız Petrol-İş her geçen gün büyümeye devam ediyor. Gaziantep’te kurulu bulunan ve Adıyaman Şubemizin yeni örgütlediği Süper Film Ambalaj işyeri ile sendikamız arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

16.09.2022

Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulu 18 şubesi ve 46 bini aşkın üyesi ile Petrol-İş emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Sendikamız özellikle son yıllarda birçok yeni işyerinde örgütlenerek emeğin mavi bayrağını ülkemizin dört bir yanında dalgalandırıyor. 2019 yılının ikinci yarısından bugüne sendikamız tarafından yaklaşık 55 yeni işyerinde örgütlenme çalışması yürütülmüş, 40’ında ise çoğunluk sağlanarak yetkiyi haiz olduğumuz bakanlıkça tarafımıza iletilmiştir. Yetki alınan işyerlerinin 15'inde de sendikamız başarılı bir müzakere süreci yürüterek sözleşme imzalamıştır. Söz konusu işyerlerinin bazılarında örgütlenme süreci devam ederken, bazılarında ise hukuki süreç işliyor.

Yapılan örgütlenmeler neticesinde sendikamızın 2019 Eylül ayında 40 bin dolayında olan üye sayısı bugün 47 bine yaklaşmış durumda. Üye sayısındaki bu artışta kuşkusuz Petrol-İş Sendikası’nın mücadeleci çizgisi ile yürüttüğü başarılı müzakere stratejisi belirleyici oluyor. 

Süper Film’de Sözleşme İmzalandı

Sendikamız Adıyaman Şubesinde yeni örgütlenen Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gaziantep’te faaliyetlerini sürdüren Süper Film işyeri bir Sanko Holding kuruluşudur. Sendikamızın bu işyerinde örgütlenmesi ile emeğin mavi bayrağı Gaziantep’te de dalgalanmaya başladı.

Toplu iş sözleşme görüşmesinde sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreteri Salih Akduman, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Süper Film Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu, Süper Film Genel Müdürü Fahri Özer, Holding İK Koordinatörü A.Tansel Varan, Holding Personel Direktörü Gündüz Taşkın, Süper Film İK Müdürü  Güler Oğuz, Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Süper Film işyeri sendika temsilcilerimiz Hasan Doğan, Halil Sönmez, Eyyup Göğüş, Ercan Toy ile sendikamız Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Tuğçe Kalyoncu yer aldı.

İmzalanan sözleşmenin üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını dileriz.