• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Eğitim ve kültürel aktiviteler yapılacak

Petrol-İş Bursa-Orhangazi lokali açıldı

Lokal, Orhangazi'de faaliyet gösteren ve sendikamızın örgütlü olduğu Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan üyelerimize eğitim ve kültürel faaliyetlerde bir işçi evi olarak hizmet verecek.

Basın Servisi
09.03.2012

Petrol-İş Bursa - Orhangazi lokali  Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Feurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Teoman Taşpınar, Fabrika Müdürleri, Tarım-İş, SES, Tümtis, Kristal-İş, Tekgıda-İş, Yol-İş, Tezkoop-İş, Türk-Metal, Teksif sendikalarının Şube başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile Bursa Şube Başkanımız Nuri Han, Şube yöneticileri, Petrol-İş İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Yakışan, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. AŞ. çalışanı Petrol-İş üyelerinin ve Orhangazili emekçilerin coşkulu katılımıyla  8 Mart 2012 tarihinde açıldı. Lokal, Orhangazi'de faaliyet gösteren ve sendikamızın örgütlü olduğu Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan üyelerimize eğitim ve kültürel faaliyetlerde  bir işçi evi olarak hizmet verecek.

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın lokalin açılışında yaptığı konuşmada, “Daha önce bir tarım kenti olan Orhangazi artık bir sanayi kenti olma yolunda gelişiyor. Burada tekstil ve otomotiv yan sanayi gelişmiş durumda. Bizim sendikamız da bu anlamda bu bölgede Türk-Metal ve Teksif'ten sonra örgütlülük açısından üçüncü sırada yer alıyor. Bugün açılışını yaptığımız lokal Orhangazi'de Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan üyelerimiz ve diğer emekçilerin birlikte zaman geçirebilecekleri, eğitim ve kültür merkezi olacak. Lokalde çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetler organize edilecek. Orhangazi lokalimiz sadece bizim üyelerimize değil tüm emek örgütlerine bölgedeki tüm emekçilere hizmet verecek. Bu bölgede emeğin her türlü mücadelesine, demokrasi mücadelesine hizmet edecek. Lokalimizin üyelerimize ve emekçilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İşçi evi, kültür evi olacak

Bursa Şube Başkanımız Nuri Han da lokalin açılış amacıyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Orhangazi lokalinden beklentimiz yüksek. Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.'de şu anda 250 üyemiz çalışıyor. Bu sayı üç ayda 400'e ulaşacak. Çalışanların yüzde 80'i 20-25 yaşlarında genç insanlar. Lokali eğitim amaçlı olarak açtık. Üyelerimiz birarada hoşça vakit geçirecekler, dayanışma içerisinde olacaklar. 120 yeni üyemize eğitim verdik. Yeni talepler var. 40-45 kadın üyemize de ayrıca eğitim vereceğiz. Lokal sadece bizim üyelerimize değil, tüm emekçilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine açık. Lokalin açılışı gayet olumlu oldu. Lokalin kütüphasi var. Lokale gelenler burada Petrol-İş kitaplarını, dergilerini, yayınlarını okuyabilecek. Burayı bir işçi evi, kültür evi olarak değerlendirmek istiyoruz.”

Bursa Şubemiz Başkan Yardımcısı M. Sedat Özturhan, Feurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.' Baştemsilcimiz ve Petrol-İş İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Yakışan ile Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Temsilcimiz Ersin Birgün de lokalin açılışından çok memnun olduklarını belirterek şunları söylediler:

“Orhangazi lokalimiz üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayacak. Feurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. sürekli gelişen bir firma. Firmada çalışan üyelerimiz de çoğunlukla genç insanlar. Bu lokalde bir araya gelerek sendikal eğitimi, sendikal kültürü, sendikal bilinci bu genç üyelerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Petrol-İş faaliyetleriyle Bursa'da, Orhangazi'de, bölgede takdir toplayan bir sendika. Bu lokal bu bölgede emeğin çekim merkezi olacak. Lokal sadece bizim üyelerimizin değil tüm emekçilerin yararlanacağı, birlikte boş zamanlarını değerlendireceği bir yer olacak. Lokalde çeşitli eğitim ve kültürül aktiviteler yapılacak. Lokalin açılışında emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Bursa Şube