• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Görsel Arşivi Kullanıma Açıldı

Petrol-İş'in tarihi artık daha görünür oluyor

Petrol-İş'in kurumsal tarihini ortaya çıkarmak ve Türkiye emek tarihi açısından ortak bir bellek yaratmak amacıyla oluşturduğumuz Petrol-İş Görsel Arşivimiz yararlanmak isteyenlerin kullanımına açıldı.

17.06.2014

Uzun ve özverili bir çalışma sonucu ortaya çıkan Petrol-İş Görsel Arşivi, Petrol-İş'in kendi tarihi ve Türkiye emek tarihi üzerinde çokça araştırma yapmaya imkan sağlayacak görselleri barındırıyor.  Beş aylık bir çalışma sonucu oluşturduğumuz arşivimiz için  önce dört kişilik bir ekip oluşturuldu.  76.142 fotoğraftan 48.506'sı dijital ortama aktarılıp gerisi zarflar içinde tasnif edildi. Dağınık halde olan malzemeler sendikamız arşivinden, servis dolaplarından, eski yöneticilerden toparlanarak birleştirildi. Görsellerimiz  belirli kodlarla oluşturulan klasörlerin içine yerleştirilerek arşiv sistemimize aktarıldı.

Arşivimizden yararlanmak isteyenler Petrol-İş Genel Merkezi'ne gelerek arşiv sorumlumuz vasıtasıyla görsellere ulaşabilirler. Arşivimizin sürekli canlı ve bolca üretimin yapılabildiği bir yere dönüşmesini diliyor, Petrol-İş Sendikası ve yararlanmak isteyen herkese faydalı olmasını umut ediyoruz.