• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş, Metal İşçileri ile Dayanışma İçin Kocaeli’deydi

Sendikamız Genel Merkez Yönetimi ve Şubeleri, Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında devam eden MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine, Türk Metal Sendikası’nın Kocaeli’de düzenlediği düzenlediği “Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi”ne katıldı.

03.01.2022

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında 12 Ekim’de başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 2 Ocak tarihinde “Ölümüne çalıştık şimdi kazanacağız” sloganı ile “Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi” düzenlendi. Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge Türk Metal Sendikası üyeleri yanı sıra bölgede çalışan ve Türk-İş Sendikalarında örgütlü sendika ve emekçiler de destek verdi.

Sendikamız Genel Merkez Yöneticilerinden Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut’un yanı sıra Kocaeli, Gebze, İzmir, Aliağa, Bursa, ve İstanbul 2 Nolu Şube yönetimi, temsilcilerimiz ve üyelerimiz de eyleme katılarak metal işçileri ile dayanışma gösterdiler.