Petrol-İş: ‘Özelleştirme Harekatını Durduralım’

Petrol-İş, ‘Özelleştirme Harekatını Durduralım’ kampanyasını, aldığı davet üzerine pazartesi günü  TMMOB’nin Taksim’deki toplantı salonunda Irak’ta Savaşa Hayır Koordinasyonu’na tanıttı.

18.04.2003

Petkim, Tüpraş, İgsaş, Esgaz, Bursagaz’ın özelleştirilme faaliyetlerine karşı mart ayında “Bir Özelleştirme Harekatı Irak” sloganıyla bir kampanya başlatan  Petrol İş, ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra “Özelleştirme Harekatını Durduralım” sloganıyla kampanyasını sürdürüyor.

Irak’ın işgalini, ‘Ortadoğu’nun ve Asya’nın  Özelleştirilmesi’nin başlangıcı  olarak yorumlayan Petrol-İş’in bu teşhisi son günlerde batı basınının önemli mecralarında da işlenmeye başladı. Petrol-İş bu görüşlerini, Genel Başkan Mustafa Öztaşkın’ın özel bir sunumuyla Irakta Savaşa Hayır Koordinasyonu’na açıkladı.

Öztaşkın, Ortadoğu’nun özelleştirme harekatının bitiminin ardından sıranın ülkemize geleceğini belirterek, Türkiye’deki enerji kaynaklarının, su, petrol ve  bor madenlerinin dikkat çekeceğinin altını çizdi.

Öte yandan, 19 Nisan’da Aliağa’da büyük bir mitinge hazırlanan Petrol-İş, önümüzdeki 1 Mayıs’ın temasının da “Özelleştirme Harekatını Durduralım” olmasını öneriyor!

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu