• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Sendikası 30. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu Toplandı

Sendikamız 30. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu 12 Haziran 2024 tarihinde toplandı. Sendikamız Genel Merkezinde yapılan toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı ele alınıyor.

12.06.2024

Sendikamız 30. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulu 12 Haziran 2024 tarihinde Petrol-İş Genel Merkezinde toplandı. Toplantı Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Şube Başkanlarının katılımıyla yapılıyor.

Olağan Başkanlar Kurulu toplantısı saat 09.30’da sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün açış konuşmasıyla başladı. Başkanlar Kurulu Üyelerini selamladıktan sonra Akyüz, çerçeve niteliğindeki konuşmasına Filistin’de yaşanan katliama değinerek başladı. Gazze’de bir trajedinin yaşandığını, bugüne kadar 36 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini belirten Akyüz, İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde hastane, çadır kampları, okullar kısacası sivillerin yaşadığı yerleri hedef aldığını belirtti. Petrol-İş Sendikası’nın tutumunun net olduğunu belirten Akyüz, Gazze’deki saldırıları bir kez daha kınadıklarını ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Genel Başkan Akyüz konuşmasının devamında enflasyon başta olmak üzere ülke ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Mayıs 2024 itibariyle yıllık enflasyonun %75,45; Ocak-Mayıs döneminde ise %22,72 olduğunu belirten Akyüz, her ne kadar baz etkisi sebebiyle bu rakamların önümüzdeki aylarda düşeceği öngörülse de fiyatlar genel düzeyinin düşmeyeceğinin altını çizdi. Türkiye’nin en yüksek faiz reel faiz veren ülke konumunda olduğunu belirten Akyüz, hükümetin faizleri yükselterek talep kısmaya dönük adımlarının üretimin yavaşlamasına, ücretlerin reel olarak düşmesine buna karşın finans sermayesine büyük fırsatlar yarattığına dikkat çekti.

Genel Başkan Süleyman Akyüz konuşmasında kamuda tasarruf genelgesinin kamu işyerlerinde çalışanlara etkisine, vergide adaletsizliğin derinleştiğine, Petrol-İş’in son dönemdeki örgütlenme ve toplu sözleşme çalışmaları, iş cinayetleri gibi birçok başlığı ayrıntılı bir şekilde ele aldıktan sonra Başkanlar Kurulunun başarılı ve verimli geçmesi dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkanın konuşması sonrasında Merkez Yöneticileri kendi sorumluluk alanlarında dair konuşmalarını gerçekleştirdiler. 15. gününde kararlılıkla devam eden Sumitomo Grevi’nin selamlandığı konuşmalarda toplu sözleşmelerden, örgütlenme çalışmalarına, örgütün idari yapısından mali tabloya kadar son dönemde yaşanan gelişmeler ele alınıyor.