• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

As Plastik İşçisi Dayanışmaya Çağırıyor

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubesi’nin örgütlü olduğu As Plastik işyerinde grevimiz devam ediyor. Grevimize güç katmak, sesimizi daha da gür çıkarmak için İstanbul 1 Nolu Şubemizin çağrısıyla 10 Ekim Perşembe günü saat 15.00'te grev alanında olacağız.

08.10.2024

Basın açıklamasına çağrı metni aşağıda yer almaktadır:

Değerli Basın-Yayın Mensupları,
Değerli Emek Dostları,

Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şubesi olarak sizleri 10 Ekim Perşembe günü As Plastik grevimize güç katmak için dayanışmaya davet ediyoruz.

İşçilerin büyütüp zenginleştirdiği As Plastik isimli firma ne yazık ki işçilerin en temel yasal ve Anayasal haklarına saygı göstermemiş, iş barışını yok etmiştir.

Yaşanan hukuksuzluklara karşı 19 Eylül tarihinde 130 üyemizle başlayan grevimiz ilk günkü kararlılıkla devam ediyor.

Oysa ki taleplerimiz açık ve net; sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan üyelerimizin geri alınması ve toplu pazarlık sürecinin devam ettirilerek sözleşmenin imzalanması. Petrol-İş Sendikasının defalarca barış eli uzatmasına rağmen işveren uzlaşmaz tutumunu devam ettirmiş, üyelerimize dönük maddi ve manevi şiddetin boyutunu arttırmıştır.

Petrol-İş sendikasının üyelerini korumak, üyelerinin yasal ve Anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube olarak 10 Ekim Perşembe günü saat 15.00’de As Plastik Fabrikası önünde yapacağımız basın açıklamasıyla kararlılığımızı gösterip, işvereni bir kez daha sağduyuya davet edeceğiz.

Siz değerli emek dostlarının katılımı bizlere ve grevimize güç katacaktır.
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması!

Adres: As Plastik Fabrikası, Hadımköy, Yassıören Mah. Mediha Sok. No: 18 Arnavutköy/İstanbul
Tarih: 10 Ekim Perşembe, saat: 15.00