• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

As Plastik’te Grev Eğitimi Yapıldı

Sendikamızın İstanbul 1 No'lu Şubesinde örgütlü ve Hadımköy’de devam eden As Plastik grevimizin 28. gününe denk gelen 16 Ekim Çarşamba günü, grev çadırında bir eğitim yapıldı.

17.10.2024

Grev eğitimine Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Zorlu ve şube yönetimi, Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan ile Uzman Yardımcısı İbrahim Polat ve grevdeki işyeri temsilcileri ile 40’ın üzerinde üyemiz katıldı.

Eğitim, Şube Başkanı Erkan Zorlu’nun katılımcıları tanıtması ve açılış konuşmasıyla başladı.

İlk sözü alan Petrol-İş Sendikası Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, mevcut durumu değerlendirerek sendikanın her koşulda işçilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti. Grevdeki işçilerin sorularını da yanıtlayan Recepkethüda birlik olmanın önemine dikkat çekerek geçmişte kazanımla sonuçlanan grevlerden örnekler verdi.
Ardından eğitim uzmanlarımızın gerçekleştirdiği eğitim başladı.

Yaklaşık bir saat süren eğitimde, As Plastik Grevinin Türkiye’nin mevcut zorlu koşullarında sürdürülmesinin çok değerli olduğuna dikkat çekildi. Birlik ve dayanışmanın grev sürecindeki kritik rolü üzerinde duruldu. İşçilere toplu hareket etmenin gücü hatırlatılarak, mücadeleye inançla devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Eğitim, grevci işçilerin kararlılığını gösteren slogan ve alkışlarıyla son buldu.