PMR KAUÇUK'TA DİRENİŞ SONA ERDİ

PMR Kauçuk İşçileri İşlerine Dönüyor

Sendikamız Petrol-iş'e üye oldukları için işten atılan PMR Kauçuk çalışanı on işçi işlerine geri dönüyor. İstanbul-2 Nolu Şubemizin öncülüğünde yürütülen çabalar sonuç verdi ve bugün yapılan görüşme sonunda işveren, işten atılan işçilerin geri alınmasını ve boşta geçen günlerinin ücretli izinli sayılmasını kabul etti.

11.04.2013

İstanbul-2 Nolu Şubemizin öncülüğünde yürütülen çabalar sonuç verdi ve bugün yapılan görüşme sonunda işveren, işten atılan işçilerin geri alınmasını ve boşta geçen günlerinin ücretli izinli sayılmasını kabul etti. Ayrıca, yetki prosedürünün  devamı süresince de herhangi bir zorluk çıkarılmaması ve sendikal hakların tanınması yönünde de mutabık kalındı.

İşten çıkarılan on işçi ve onlara sahip çıkan diğer PMR işçileri, 03 Nisan 2013 gününden beri Tuzla  Organize Deri sanayi Bölgesindeki fabrikanın önünde direniş yapıyorlardı. Varılan  anlaşmanın sonunda işçiler iş başı yaptı, direniş de böylece sona erdi.

Direnişe katılan ve destek veren üyelerimizi, önderlik eden İstanbul-2 Nolu Şube yönetimimizi  kutluyoruz. Sıra örgütsüz iş yerlerinde!