• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Polyplex Europa örgütlenmesinde hukuki zafer

Çorlu İş Mahkemesi Polyplex Europa işyerinden haksız nedenlerle işten çıkartılan beş üyemizin işe iadesine karar verdi. Polyplex Europa işvereni işten çıkartılan üyelerimizi işe geri almazsa bir yıllık ücretleri tutarında işe başlatmama tazminatı ödeyecek.

16.11.2011

Çorlu İş Mahkemesi Polyplex Europa işyerinden haksız nedenlerle işten çıkartılan beş üyemizin işe iadesine karar verdi. Polyplex Europa işvereni işten çıkartılan üyelerimizi işe geri almaz ise 1 yıllık ücretleri tutarında işe başlatmama tazminatı ödeyecek.

Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hindistan kökenli Polyplex Europa işçileri Petrol-İş'in Trakya şubesinde örgütlenince, işveren 2010 yılı Kasım ayında ilk aşamada 5 işçiyi işten çıkartmıştı. Sendikamızın Polyplex Europa'da örgütlenmesini engellemeye çalışan işveren daha sonra da değişik gerekçelerle 35 işçiyi daha işten çıkartmıştı.

Sendikamız ilk aşamada işten çıkartılan Şenel Seçer, Mete Tacı, Muammer Gedik, Osman Kırcı ve Volkan Çildan adına Çorlu İş Mahkemesi'nde işe iade davası açmıştı. İşçilerin haksız yere, sendikal örgütlenme nedeniyle işten çıkartıldığına hükmeden yerel mahkeme işçilerin işe iadesine karar verdi. Polyplex Europa işvereni işten çıkartılan üyelerimizi işe geri almaz ise bir yıllık ücretleri tutarında işe başlatmama tazminatı ödeyecek.

Üyelerimizin işe iade davasını kazanan Petrol-İş, işten çıkartılan diğer Polyplex Europa işçilerinin davalarını da takip ediyor. Sendikamızın Polplex işyerinde sürdürdüğü örgütlenme mücadelesi hukuken de zaferle sonuçlanarak ilk dava kazanıldı.

Sendikamız Polyplex Europa işyeri örgütlenmesinde çoğunluğu sağlayarak yetki tespiti için Çalışma Bakanlığı'na başvuruda bulunmuş, Bakanlık'tan da yetki yazısını almıştı. Ancak Polyplex Europa işvereni yetkiye de itiraz etmişti. Yetki itirazı ile ilgili dava ise yerel mahkemede sürüyor.

Sendikamız, Polyplex Europa işyerinde sürdürdüğü örgütlenme mücadelesini Petrol-İş'in bayrağı bu işyerinde dalgalanana kadar her alanda sonuna kadar devam ettirecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU