• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Retunsee Başkanlar Kurulu: "Yaşasın Dayanışma"

Retunsee Başkanlar Kurulu 7 Eylül 2021 tarihinde toplandı. Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılan toplantıya Retunsee Başkanlar Kurulu üyeleri ve uzmanlar katıldı.

09.09.2021

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee Başkanlar Kurulu 7 Eylül 2021 tarihinde toplandı. Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılan toplantıya Retunsee Başkanlar Kurulu üyeleri ve uzmanlar katıldı. Toplantıya Retunsee Başkanlar Kurulu üyesi Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz ve Dış İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Toplantıda Retunsee’nin faaliyet yürüttüğü Balkanlarda işçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar, Kovid-19 pandemisinin çalışma yaşamı üzerindeki etkileri ve Retunsee'nin örgütlü olduğu ülkelerde geleceğe yönelik faaliyetler görüşüldü.

Ayrıca Kovid-19 pandemisi nedeniyle yapılamayan Retunsee Yönetim Kurulu toplantısı, Retunsee'ye üyelik için başvuran sendikaların durumu, Retunsee’nin yeni websitesinin etkin bir şekilde kullanımı görüşülen diğer konular arasındaydı.

Daha önceki toplantıda 2021 yılı Dayanışma ve Eylem Günü'nün Bosna Hersek işçileri için yapılması kararlaştırılmıştı. Bu ülkede son dönemde yükselen Kovid-19 vakaları somut bir etkinlik yapılmasına da izin vermedi. Ancak toplantıda Dayanışma ve Eylem Gününün Kovid-19’a rağmen elden geldiğince etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi kararı alındı.