Retunsee Prezidyumu Toplandı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, 18 Nisan 2018 tarihinde Yunanistan’ın Atina kentinde yapılan Retunsee Prezidyumu'na katıldı.

19.04.2018

Retunsee Prezidyumu 18 Nisan 2018 tarihinde Yunanistan’ın Atina kentinde yapıldı. Toplantıya Retunsee Genel Başkanı Goran Takiç, Genel Sekreter Mitja Fabian, Başkan Yardımcıları Ali Ufuk Yaşar ve Jasna Pipunic ve Retunsee Mali Sekreteri Panagiotis Kontousiadis katıldılar.

Retunse Prezidyumunda bir önceki başkanlar kurulu toplantısın sonuçları, tüzük değişiklikleri, bir sonraki gün yapılacak yönetim kurulu toplantısı, Yunanistan hükümetinin enerji alanıdaki özelleştirme planlarında karşı eylemler, Retunsee’nin mali durumu, Balkanlar’da sürdürülebilir bir enerji politikası için adil geçiş sağlanmasına yönelik sendikaların tutumu, Retunsee Dayanışma ve Eylem Günü etkinlikleri değerlendirildi.

Ana gündemi bir sonraki gün (19 Nisan 2018) gerçekleştirilecek Retunsee Yönetim Kuruluna hazırlık olan Prezidyum’da Retunsee’nin daha sistematik çalışmak için oluşturduğu Sekreterlikler de tartışıldı.

Bu konuda söz alan sendikamız Genel Başkanı ve Retunsee Başkan Yardımcısı Ali Ufuk Yaşar, Retunsee’nin petrol, elektrik ve madencilik alanındaki oniki sekreterlik sayısının birleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yaşar, daha işlevsel ve çalışabilir sekreterlikler için aynı alanda bulunan sendikaların sekreterlikleri güçlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantı bir sonraki gün yapılacak Retunsee Yönetim Kurulunda bir araya gelme dilekleri ile sonlandırıldı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...