• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SASA’da Sendika Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz!

SASA işverenine bir kere daha sesleniyoruz: SASA işçilerinin sendikal haklarına saygı duyun ve yanlış uygulamalara derhal son verin!

16.12.2022

Erdemoğlu Ailesi, Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Mehmet Erdemoğlu’nun ölüm yıl dönümünde Mehmet Erdemoğlu İlkelerini yayınlamış. Mehmet Erdemoğlu’na Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanı Cennet olsun.

Petrol-İş Sendikası olarak yayınlanan ilkelere bakınca biz SASA Polyester işyerinde bu ilkelere sahip çıkan bir yönetim olsa bugün yaşanan sıkıntıları asla yaşamayacağımızı görüyoruz.

Mehmet Erdemoğlu der ki “Bitmiş işi bozmaya çalışmayın”, SASA yönetimi ise işçilerin sendikadan istifa etmeleri ve sendikanın yetkisiz kalması için her türlü baskıyı yapıyor. YAPMAYIN!

Mehmet Erdemoğlu der ki “Kimsenin işine müdahale etmeyin.“, SASA yönetimi ise kendi çalışanlarını Anayasal hakkı olan sendikaya üye olma hakkına müdahale ediyor. ETMEYİN!

Mehmet Erdemoğlu der ki “İşçinin parasını alın teri kurumadan ödeyin.” SASA yönetimi ise sendikadan istifa etmeyip haklarına sahip çıktığı için fabrikadaki her çalışana zam yaparken sendikalı işçilere yapmıyor. SUÇ İŞLİYORSUNUZ YAPMAYIN!

Bu ilkelere uymayan ve SASA yönetiminin başkaca haksızlıklarını saymak elbette mümkün, altı aydır üyelerimiz olağanüstü bir çaba göstererek sendikalarına ve haklarına sahip çıkıyorlar çıkmaya da devam edeceklerdir.

İlkeler önemlidir ama keyfiyete, kişiye, kişinin inisiyatifine bırakıldığı andan itibaren hiçbir güvencesi yoktur. İşyerinde bunun tek güvencesi sendikal örgütlülüktür. SASA işçilerinin hakları kişilerin inisiyatifine, ağızlarından çıkacak bir söze bırakılamaz. Bu yüzden SASA işçileri kazanacak! SASA işverenine bir kere daha sesleniyoruz: SASA işçilerinin sendikal haklarına saygı duyun ve yanlış uygulamalara derhal son verin!

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı