• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikal Güç Birliği Platformu Bursa'da toplanıyor

Sendikal Güç Birliği Platformu İstanbul, Lüleburgaz, İzmir'den sonra 4. bölgesel toplantısını Bursa'da gerçekleştiriyor. 16 Ekim'de düzenlenecek olan kurultay Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde saat 12:00'de başlıyor.  Güçbirliğine ilişkin Bursa'daki sendika yöneticilerinin Aydınlık gazetesine verdiği görüşler:

AYDINLIK GAZETESİ
12.10.2011

TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir  Aslan:

On sendikanın genel başkanı, Türkiye'nin bağımsızlığından, demokratik bir hukuk devleti olmasından, tam bağımsız olmasından yana hareket etmektedir. Özelleştirmeye ve taşeronlaştırmaya kökten karşı olmayan bir anlayışın; ülkenin bağımsızlığını ve sendikal mücadeleyi, emek örgütleri ile  savunma ve başarıya ulaştırma şansı dünde olmamıştır, bugün de olmadığı ortadadır. Sendikal Güç Birliği'ni oluşturan bu on sendika, bugüne kadar  bu konularda, Türk-İş‘in aldığı çelişkili tutumlarından ötürü, bağımsız ve demokratik bir sendikacılık ortaya koymadığı için rahatsız olmuş, Türk-İş’in bağımsızlıktan, demokrasiden ve hukuk devletinden tam anlamıyla yana olmasını isteyerek bu konuda net bir duruş sergilenmesini istemiştir. Bu ülkenin asıl sahipleri olan halkımıza daha çok yoksulluk ve daha çok köle koşullarında çalışma dayatıyor. Ülke kaynakları yabancı sermayedarlara peşkeş çekiliyor. On sendika bu nedenle ortaya çıkmıştır.

Başta kıdem tazminatı olmak üzere kazandığımız hakları kaybetmemek için bir aradayız. Türk-İş, kazanılacak yeni haklar bir yana, kazanılmış hakların korunması ve yeni kazanımların elde edilmesi yönünde  bir mücadele vermesi gerekirken, kıdem tazminatı  hakkımız başta olmak üzere, bunun gibi bir çok  hakkımız mevut iktidar tarafından geri götürülürken, Türk-İş sesini çıkarmamaktadır. Bu nedenle Türk-İş’i bulunduğu yerden çıkararak, emekçilerin gerçek temsilcisi olma noktasına getireceğiz. Türk-İş'i güçlendirmek ve işçi sınıfını temsil eden  bir sendika konumuna getirmek için, gerçekten bulunduğu yere hizmet etmesi için, işçi sınıfının önünde bir lokomotif gibi hareket edecek bir konuma getirmek için, bu sendikalar güçbirliği oluşturmuştur.

'Konfederasyonların birliğini savunuyoruz'

Petrol –İş Bursa Şube Başkanı Nuri Han:

Türk-İş'in bugüne kadar sergilediği politikalara, daha doğrusu politikasızlıklara karşı, siyasete dayanmayan, partiler üstü bir siyaset değil, tam tersine siyasete müdahale eden bir konfederasyon görmek için bir aradayız. Siyaseti sadece sermayeye bırakmayan bir Türk-İş istiyoruz. Bizim amacımız Türk-İş ten kopmak ayrılmak değil. Tam tersine biz Türkiye'deki konfederasyonların birliğini savunuyoruz. Biz gündeme müdahale eden, işçinin, çalışanların çıkarlarını savunan, bir Türk-İş istediğimiz için bu yola çıktık. Amacımız daha güçlü bir Türk-İş yaratmak.

Bursa'da ki örgütlü ve örgütsüz tüm işçileri toplantımıza bekliyoruz. Çağrımız sadece Türk-İş'e  bağlı sendika üyelerine değil, örgütsüz olan ve tüm  işçi ve emekçilere de çağrımızı  iletiyoruz.

'Halkımıza yoksulluk dayatılıyor'

Belediye- İş Bursa Şube Mali Sekreteri Süleyman Hacı:

Bir işçi kenti olarak Bursa’nın sendikacılığın ve kazanılmış hakların geri gitmemesi için, yapılabileceklerin en iyisinin yapılması için, Türk-İş‘in hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması için, konfederasyon olarak  Türk-İş'de iyi şeyler olması için bu oluşumun içindeyiz. Genel Başkanım başta olmak üzere işçi sınıfı için  ne yapabileceksek onun için bir aradayız. İşçiler, toplantıya katılmalı sıkıntılarını dile getirmeli, katkı sunmalıdır. Sendikalı yada sendikasız tüm emekçileri toplantıya bekliyoruz.

Kristal İş Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı: 

Biz ne Türk-İş'i yıkmak nede bölmek istiyoruz. Bizim amacımız daha güçlü bir Türk-İş yaratmak. Sendikal Güç Birliği'nde yer alan sendikalarla birlikte başarılı bir toplantı için çalışmalar yürütüyoruz.
                 
Tez Koop-İş Bursa Şube Başkanı Ünal Özcan:

Türk-İş‘in daha güçlü bir konfederasyon olarak hareket etmesi için bu oluşumda yer aldık ve destek verdik. 16 Ekim Pazar günü yapılacak toplantıyı bütün üyelerimize bildirdik.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı