Petrol-İş Şiddete Karşı Kadınları Sendikalara Çağırdı

Sendikalı ol işyerinde şiddet dursun

Petrol-İş Sendikası, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nünde işyerlerinde kadınların karşı karşıya kaldığı şiddete, mobbinge, cinsel tacize dikkat çekmek amacıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter aracılığıyla bir sosyal medya eylemi yaptı.

25.11.2014

25 Kasım 2014 Salı günü başlatılan eylem sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Petrol-İş Sendikası çalışanı kadınların sabah 08:00-09:00 arası başlattığı eylem, sendika dışından da birçok kadın tarafından destekleniyor.  Petrol - İş pek çok şubesinde örgütlü kadınların katılığı eylem, akşam 20:00-21:00 saatleri arasında da tekrar etti.

Eylem, kadınların işyerlerinde karşılaştıkları, şiddet, mobbing tacizi dikkat çekerek görünür kılmanın  yanı sıra sendikaların kadınları örgütlerken, farklı politik yaklaşıma  ihtiyacı olduğunu göstermeyi amaçlıyordu.

Binlerce kişi paylaştı

25 Kasım boyunca devam eden sosyal medya eylemi, İngiltere ve Almanya'da kardeş sendikalarda da  yankı buldu. Haberin kaynağı olan Petrol-İş Kadın Dergisi  facebook kampanya sayfamıza doğrudan erişim sayısı 26 Kasım Çarşamba günü itibarıyla 10 bine yaklaştı. Twitter üzerinden de binlerce kişi kampanyamızdan haberdar oldu.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...