• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SENDİKAMIZA ÜYE OLDUKLARI GEREKÇESİYLE 6 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

14.08.2009

Bericap işvereni gözdağı vermeye çalışıyor

14.08.2009

Darıca Osman Gazi'de faaliyet Gösteren plastik kapak sektörünün önde gelen firmalarından Bericap Kapak San. Ltd. Şti sendikamızın Gebze şubesinde yeni örgütlenen işçilerden 6 üyemizi işten çıkardı. Gebze Şubemizin örgütlenme faaliyetlerine 27 Temmuz tarihinde başladığı işyerinde 198 çalışandan 125'i örgütlenmiş ve işverenle de görüşmeler yapılmıştı.

Ancak sendikamızın işverenle yaptığı iyi niyetli görüşmelere rağmen Bericap işvereni üretimdeki yavaşlamayı gerekçe göstererek 14 Ağustos'da

6 üyemizi işten çıkardı. Sendikamız üyesi Bericap işçilerinin işten çıkarılması nedeniyle Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen ile Gebze şubemiz yöneticilerinin de aralarında yer aldığı işçiler fabrika önünde işverenin bu tavrını protesto ettiler. Protesto eylemine Gebze şubemizde örgütlü diğer işyerlerindeki işçiler de katılarak işten çıkarılan işçilere destek verdiler. Protesto eyleminde işverenin aleyhine sloganlar atıldı.

Gebze Şubemiz İdari Sekreteri Eyüp Akdemir, Bericap işvereninin 6 işçiyi sendikaya üye oldukları için çıkardıklarını belirterek şöyle konuştu:

“İşveren, üretimdeki yavaşlamadan dolayı 6 işçiyi çıkardığını belirtiyor ama biz buna inanmıyoruz.

İşin gerçeği, işveren örgütlenen işçilere gözdağı vermek ve sendikamızın bu fabrikadaki örgütlenme faaliyetlerimizi engellemek istemesidir.

27 Temmuz'da örgütlenmeye çalıştığımız bu işyerinde çoğunluğu elde ettik. Daha sonra işverenle iyi niyet görüşmesi yaptık ve uzlaşı sağladık. Ancak bu sabah öncü kadrolarımızdan 6 işçiyi işten çıkararak gözdağı vermeye çalıştılar. Yasal olarak sendikal örgütlenme en doğal hakkımız. İşverenle tekrar görüşerek çıkarılan üyelerimizin tekrar geri alınmasını ve sendikamızın yasal olarak bu işyerinde faaliyet göstermesini sağlayacağız.”

İşten çıkarılan işçiler: Mustafa Temel, Saffet Yılmaz, Mustafa Karahasanoğlu, Fikret Vatansever, Müjdat Aydın ve Savaş Aydın.

Bericap fabrikası önünde işçilerin direnişi sürüyor.