Petrol-İş Büyümeye Devam Ediyor

Sendikamızın 18. Şubesi Çankırı’da Törenle Açıldı

Her geçen gün örgütlülüğünü daha da güçlendiren sendikamızın 18. şubesi olan Çankırı Şubemizin hizmet binası 17 Eylül Cuma günü açıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu açılış töreninde Petrol-İş Çankırı Şubesinin sendikal anlamda bölgede bir dinamizm yaratacağı vurgusu yapıldı.

20.09.2021

Sendikamız her geçen gün örgütlülüğünü güçlendirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında örgütlü olan sendikamız, Çankırı’da da 18. Şubesini açarak bölgede sendikal ve sınıfsal anlamda yeni bir dinamizm yaratmış oldu.

Sendikamızın 18. Şubesi olan Çankırı Şubemizin açılış töreni 17 Eylül tarihinde yapıldı. Açılış törenine sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Yöneticileri, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  Sumitomo CEO’su Toshiko Komatsu, Lastik Fabrikası Müdürü Shinsuke Hayama İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdürü Katsuya Tajima, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile sendikamız üyesi  çok sayıda işçi katıldı.

Açılışta konuşan sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz her geçen gün örgütlülüğünü güçlendiren ve Türkiye’nin dört bir yanında üyesi bulunan Petrol-İş Sendikasının 18. Şubesi olan Çankırı Şubeyi açmanın mutluluklarını yaşadıklarını belirtti. Açılış töreninde bulunan katılımcılara da hoşgeldiniz diyen Genel Başkanımız, Petrol-İş  yanında olan, mücadelesini güç katan herkese teşekkürlerini iletti. Genel Başkanımız Akyüz konuşmasının devamında, “Demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalardır. Sendikalar da üyeleri adına, işveren ve işveren örgütleri ile endüstriyel ilişkileri kurarak üyelerinin hak ve menfaatlerini geliştirmek, çalışma şartlarını ve koşullarını düzeltmek için bir denge unsurudur. Bölgede ilk defa sendikaların temsilcilikleri oluşuyor. Çankırı’da ilk kez özel sektörde örgütlü bir sendika şube açıyor. Bu bizim için çok önemli. Sumitomo yönetimine de çalışma barışına katkı sağlayan tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çankırı bölgesi için bir istihdam sahası oldu. Bu şehir için can damarıdır. Buranın varlığını sürdürmek buradaki hem yerel yönetimin, hem idarecilerin, hem bürokratların hem de burada ki bütün vatandaşların üzerine büyük bir yük veriyor. O yüzden bu işletme burada var olacak, gelişecek, Çankırı başta olmak üzere bir çok insana istihdam sağlayacak. Biz çalışanlar olarak bize düşen olarak kaliteli iş yapacağız. Biz devamlılığı sağlayacağız. Mücadele ve müzakerelerle haklarımızı aldık alacağız. Kurucu sözleşmemizi yaptık. Yılbaşı itibariyle ikinci sözleşmemizi yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Sumitomo fabrika yetkilileri ve sendikamız yönetici ve üyeleri ile birlikte açılış kurdelasını keserek yeni hizmet binası açıldı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...