• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SENDİKAMIZIN 69. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

Sendikamızın 69. kuruluş yıldönümünü kutluyor, sendikamızın kurucularını ve bugünlere gelmesinde emeği geçenleri saygıyla anıyoruz.

06.09.2019

69 yıl önce bugün Beykoz’da küçük bir dükkanda petrol ve akaryakıt dağıtım işçilerinin kurduğu Petrol-İş, bugün sanayinin belkemiğini oluşturan petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç sektörlerinde on binlerce işçinin üye olduğu büyük ve güçlü bir sendikaya dönüşmüştür.

Sendikamız, kurulduğu 6 Eylül 1950 tarihinden bu yana ülkemizin dört bir yanında kadını erkeği, genci yaşlısı işçilerin alınteri, emeği, özverisi ve mücadelesi ile bugünlere gelmiştir.

69. kuruluş yıldönümümüz yaklaşırken gerçekleştirdiğimiz 28. Olağan Genel Kurulumuzda, onurlu tarihimizin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle emek mücadelesindeki öncü rolümüz bir kez daha teyit edilmiş, birlik ve beraberliğimiz güçlenmiştir. 16 şubemiz ve 40 bine yaklaşan üyemizle Petrol-İş bayrağını bugün olduğu gibi gelecekte de gururla taşımaya devam edeceğiz. Çünkü, gücümüzün birliğimizden geldiğini biliyoruz.

Petrol-İş, sadece işkolumuzdaki değil tüm işçilerin sorunlarının çözümü ve haklarının geliştirilmesi için mücadelesini sürdürme kararlılığındadır. Tarihindeki sayısız örnekte gösterdiği gibi, sendikal mücadelede dayanışmanın yükseltilmesinden yanadır.

Sendikamızın 69. kuruluş yıldönümünü kutluyor, sendikamızın kurucularını ve bugünlere gelmesinde emeği geçenleri saygıyla anıyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Süleyman Akyüz