• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SES ‘mobbing’e tepki gösterdi

SES Adana Şubesi işyerlerindeki “mobbing” uygulamasına tepki gösterdi.

09.02.2012

SES Adana Şubesi işyerlerindeki “mobbing” uygulamasına tepki gösterdi.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasını okuyan SES Adana Şube Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, neoliberal politikaların getirdiği baskının arttığını ve çalışanları bezdirdiğini ifade etti.

Sağlığın piyasalaştırılması doğrultusunda yapılan düzenlemeler sonucu “mobbing” kavramıyla daha fazla karşılaştıklarını aktaran Atasoy, performansa dayalı çalışma sisteminin iş yükünü arttırdığını kaydetti.

Mobbing’in eşitsiz, asimetrik güç ilişkilerine tekabül ettiğini vurgulayan Atasoy, iş yerlerinde şiddetin her türlüsüne en çok kadınların maruz kaldığını söyledi. Zorbalığın bir yönetim tarzı haline getirilmesine karşı sessiz kalmalarının söz konusu olmadığına dikkat çeken Atasoy, “Balcalı Hastanesinde hemşire olarak çalışmakta olan SES İşyeri Temsilcisi Meral Tuncer Şahin bir yıla yakın süredir tüm hayatını etkileyecek şekilde baskı ve yıldırma politikaları ile karşı karşıyadır. Sendikanın panoları da kaldırılarak, örgütlü mücadelesi açısından arkadaşımıza ikinci bir mobbing uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

SES olarak tüm baskı ve yıldırma politikaları ile her türlü mobbing uygulamalarına karşı mücadele edeceklerini söyleyen Atasoy, Sağlıkta Dönüşüm Programına karşı da sessiz kalmayacaklarının altını çizd

Kaynak: Evrensel Gazetesi