• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Retunsee Yönetim Kurulu Belgrad'da toplandı:

Sırbistan işçileriyle dayanışma gündemde

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee Yönetim Kurulu 18 Mayıs 2013 tarihinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da toplandı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, esnek, güvencesiz çalışmaya karşı ortak mücadeleyi vurgularken, Suriye konusu üzerinden emperyalist  savaş tehlikesine de dikkat çekti.

21.05.2013

Toplantıya Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Kıbrıs, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan sendikaları temsilcileri katıldı.

Toplantıya sendikamız Petrol-İş'ten Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Petrol-İş Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı. Geçmiş dönem faaliyetlerinin değerlendirildiği ve gelecek dönem faaliyetlerinin planlandığı toplantıda Retunsee Yönetim Kurulu üyesi Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın da bir konuşma yaptı.

Esnek çalışmaya karşı mücadele

Konuşmasında Güneydoğu Avrupa sendikalarının sorunlarının aynı olduğunun altını çizen Öztaşkın, sermayedarların emeğin gücünü kırmak için ucuz işgücünü, güvencesiz çalışma koşullarını ve daha esnek bir üretim biçimini dayattığını belirtti. Öztaşkın, sendikaların bugün önünde duran en acil görevin esnekleşme, taşeronlaşma, güvencesiz çalışma ve ucuz işgücüne karşı mücadele olduğunu söyledi.

Türkiye'de önemli bir gündem olan Suriye konusuna da değinen Öztaşkın, bölgemizde emperyalist müdahalelere karşı durulması ve barışın savunması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de hükümetin Suriye muhaliflerini silahlandırdığını ve desteklediğini belirten Öztaşkın, bölgemizde iş savaş ve emperyalist müdahale planlayanlara izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Retunsee 2012 yılını Yunanistan işçileri ile, 2013 yılını ise Kıbrıs işçileri ile dayanışma yılı olarak ilan etmişti. Bu toplantıda ise Yönetim Kurulu 2014 yılını Sırbistan işçileri ile dayanışma yılı ilan etti.

Kaynak: Dışilişkiler Servisi