Soda San A.Ş İşletmesinde TİS İmzalandı

Mersin Şubemizin örgütlü olduğu Soda Sanayii A.Ş. işletmesi ile sendikamız arasında süren toplu iş sözleşme görüşmeleri 2 Kasım 2020 tarihinde anlaşma ile sonuçlandı.

03.11.2020

Bilindiği üzere sendikamızın örgütlü olduğu, Mersin'de kurulu bulunan Soda Sanayii A.Ş.’de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle ilan edilen 9 Ekim 2020 uygulama tarihli grevimiz, Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelenmişti. Ancak bu kararın ardından da sendikamız ile Soda Sanayii işvereni arasında görüşmeler devam etti.

2 Kasım Pazartesi günü sendikamız genel merkezinde tarafların biraraya gelmesi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Soda San A.Ş İşletme yöneticileri Kimyasallar Grubu Üretim Başkan Yardımcısı Altuğ Rıfat Şener, Topluluk Endüstri İlişkileri Direktörü Ertan İren, Kimyasallar Grubu İnsan Kaynakları Direktörü İmran Eroğul,  Kimyasallar Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Cem Oğuz, Topluluk Endüstri İlişkileri Uzmanı Dorukhan Parmakerli, Mersin Şube Başkanımız Erçin Çulcu, Başkan Yardımcılarımız İlyas Bilgin, Recep Kızıl (Mali), Soda San A.Ş işyeri temsilcilerimiz ve toplu sözleşme uzmanımız Özgün Çelik Aygün yer aldı.

İmzalanan sözleşmenin tüm üyelerimize ve örgütümüze hayırlı olmasını dileriz.