Petrol-İş'in de destekleyicileri arasında yer aldığı Uluslararası Sosyal Haklar Sempozyumu'nun üçüncüsü 25-26 Ekim 2011 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi'nde yapıldı. Sempozyuma Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca ve Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman'da katıldı.
Petrol-İş'in de destekleyicileri arasında yer aldığı Uluslararası Sosyal Haklar Sempozyumu'nun üçüncüsü 25-26 Ekim 2011 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi'nde yapıldı. KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün düzenlediği “Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yılki sempozyumun ana teması ise Avrupa Sosyal Şartı idi.
“Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu” 2011-12 eğitim öğretim yılının açılış etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Sempozyuma Kocaeli Valisi Ercan Topaca, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Fettahoğlu, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, Akdeniz ve Pamukkale Üniversitesi’nden 50 kişilik gruplar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Sempozyuma Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca ve Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman da katıldı.
Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu’nun başkanlığında yapılan sempozyuma, Regis Brillat, Petros Stangos ve Mesut Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu sempozyumda yaptığı konuşmada, KOÜ’nün devletin ve milletin iş birliğinin en büyük göstergesi olarak ayakta durduğunu ifade ederek, “Nasıl ki, KOÜ depremin ardından külleriyle ayakta durmayı başardıysa, Van da devletimizin ve üniversitemizin yardımlarıyla küllerinden doğmayı başaracaktır” dedi. Ardından söz alan Dekan Prof. Dr. Abdurrahman Fettahoğlu, “Üniversitemiz örnek çalışmalara imza atmaktadır. Üçüncüsü düzenlenen bu sempozyumun üniversitemizde gerçekleşmesi de bunun en iyi örneğidir” şeklinde konuştu.
Türkiye Avrupa'nın kurucu üyesi
Ardından sempozyumun ilk konuşmacısı Regis Brillat, “Avrupa Sosyal Şartı’nın 50. Yılı: 1961’den 2011’e, Türkiye ve Gelecek Perspektifleri” adlı sunumunu yaptı. Brillat, Türkiye’nin Avrupa’nın kurucu üyesi olduğunu ve 91 maddeyi kabul ederek en çok madde kabul eden ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Petros Stangos ise “Avrupa Sosyal Şartı’nda Ayrımcılık Yasağı: Pozitif Hukuk, İçtihat ve Sorunlar” konulu sunumunu gerçekleştirirken, Prof. Mesut Gülmez de “Türk Hukukunda Eşitlik İlkesi ve Ayrımcılık Yasağı” adlı sunumunu yaptı. İki gün süren sempozyumda sosyal haklara ilişkin birçok tebliğ sunuldu.