• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Söylediğini yapan bir Türk-İş için...

Türk-İş Genel kurulunun bugünkü bölümünde Genel Başkanlığa aday olduğunu kürsüden de ilan eden Petrol-İş Genel Başkanı Mutufa Öztaşkın, Türk-İş’te, “sizin liste”, “bizim liste” diye bir durumun olmadığını söyledi.

EVRENSEL
09.12.2011

Türk-İş Genel kurulunun bugünkü bölümünde Genel Başkanlığa aday olduğunu kürsüden de ilan eden Petrol-İş Genel Başkanı Mutufa Öztaşkın, Türk-İş’te, “sizin liste”, “bizim liste” diye bir durumun olmadığını, kendisini sadece Türk-İş Genel Başkanlığına aday olarak gösterenlerin değil, Türk-İş’e bağlı 35 sendika, 362 delegenin ve tüm Türk-İş üyelerinin başkan adayı olarak gördüğünü söyledi.

Öztaşkın, genel kuruldaki konuşmasında Türk-İş Genel Başkanlığına aday olduğunu da belirterek, nasıl bir Türk-İş istediklerini ve Türk-İş Genel Başkanlığına seçildiğinde nasıl bir politika ve strateji izleyeceklerini da açıkladı.

AYRILIKLAR ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPMAYACAĞIM

İnsanların ırkına, inancına, cinsiyetine, felsefi düşüncesine bakmadan, önyargısız bir anlayışa sahip olduğunu söyleyen Öztaşkın, “Ayrıştırıcı uslup, dil ve davranışlarda bulunmam, ayrılıklar üzerine politika yapmam, tam aksine birleştirici bir yapım vardır. Herkese eşit mesafede yaklaşırım ve önce insani değer yargılarına önem veririm.Türk-İş’e Genel Başkan olursam Türk-İş’teki birliği, beraberliği çok kısa sürede sağlarım” dedi.

TÜRK-İŞ’İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ!

Genel Başkan seçildiği takdirde, Türk-İş’i herkesin, işçilerin, emekçilerin güvendiği, saydığı bir örgüt haline getireceklerini ve gerçek sınıf kimliğine kavuşturacaklarını söyleyen Öztaşkın, “Buna inanıyorum, kendime güveniyorum, sizlere de güveniyorum. Kişiliğim, kimliğim ve inancımla, mücadele birikimimle Türk-İş’i ileriye taşıyacağım.  Türk-İş’i Türk-İş üyeleriyle, sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.

Yeni bir Türk-İş, ricacı değil, maceracı da değil, mücadeleci bir Türk-İş için yola çıktıklarında, “Ne yapıyorsunuz, Türk-İş’i ayrıştırıyor musunuz?" gibi eleştiriler aldıklarını,  Türk-İş’te gerçek ayrışmanın 1967’de yaşandığını belirten Öztaşkın, “Petrol-İş o dönemde ayrışmamış da şimdi mi ayrışacak? Nereden çıkıyor bunlar? Biz ayrışmak için değil, birleştirmek için, mücadeleci bir Türk-İş için yola çıktık” diye konuştu.

TÜRK-İŞ MÜCADELECİ BİR TAVIR ORTAYA KOYAMADI

Türk-İş’in son dönemlerde mücadeleci bir tavır ortaya koyamadığını vurgulayan Öztaşkın şöyle konuştu: “4857 sayılı Yasa çıkarılırken bu yasaya esnek çalışmaya ilişkin hükümler konuldu. Daha önceki yasada felsefe işçinin korunması iken bu yasada işyerinin korunması felsefesi getirildi. Türk-İş bir tavır ortaya koyamadı. 5510 sayılı Genel Sağlık ve Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı yükseltildi, SSK hastanelerine el konuldu, sağlık ticarileştirildi. Türk-İş tavır koyamadı. Özelleştirmeler yapıldı, onbinlerce işçi işni kaybetti, kamu zarara uğratıldı. Türk-İş tavır koyamadı. Örgütlendikleri için işten çıkartılan, kapının önüne konulan işçilere Türk-İş sahip çıkamadı. Örgütsüz işçilere sahip çıkamadı. Türk-İş Tekel işçilerine sahip çıkamadı. Toplumsal sorunlara karşı duyarsız kaldı, sosyal devlet tasfiye edilirken duyarsız kaldı. Toplumsal ve sosyal sorumluluklarını yerine getirimedi. Demokrasi, barış, anayasa, kadına şiddet, deprem gibi ülkemizin yaşadığı sorunlarda duyarsız kaldı. TÜSİAD gibi bir dernek kadar bile etkin olamadı. Ülkenizin, insanlarınızın, işçilerin, emekçilerin sorunlarına duyarsız kalırsanız elbette itibar kaybedersiniz.”

‘KÜRT SORUNUNA VE BARIŞA YÖNELİK SÖZÜMÜZ OLACAK'

Öztaşkın’ın yönetimi eleştirirken, “Kirlerimizden arınacağız, bakanların çekmecelerinde tehdit için dosyalar bulunmayacak” sözleri dikkat çekti. Öztaşkın, “Herkesin kimliğini, dilini özgürce ifade edebileceği bir Türk-İş olacak. Arkasından dolanmaya gerek yok, Kürt sorunu konusunda sözümüz olacak. Özgürlük, barış ve kardeşlik temelinde barış talebimiz olacak” diye ifade etti.

devamı için: