SSGSS Yasa tasarısına Aliağa'dan tepki

28.02.2008

Aliağa'da Şubemiz öncülüğünde toplanan Demokrasi Platformu ile birlikte, AKP Hükümet'inin çıkarmak istediği SSGSS yasa tasarısını protesto ettik. Akşam saat 17.00 da, iş çıkışı şubemiz önünde toplanan Petkim, Tüpraş işçileri, memurlar ve diğer emekçiler, kortej oluşturarak Demokrasi Meydanına yürüdüler. Saat 17.30 da Demokrasi meydanında toplanan yaklaşık 4.000 kişiye bir konuşma yapan şube Başkanımız Salih Mehmet Aydın özetle şunları söyledi; " AKP Hükümetinin, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini yıkım harekatı devam ediyor. AKP' nin çıkarmak istediği SSGSS yasası, Ülkemizde sosyal devleti ortadan kaldırmaya yöneliktir. AKP aynı zaman türban yasası ile ülkemizin laik yapısını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. AKP özelleştirmelerle ülkemizin öz varlıklarını yabancı sermayeye peşkeş çekmektedir. Yeni çıkarılması düşünülen yasa ile sağlık alanı tamamen özelleştirilmesi hedeflenmektedir. Bütün bu olumsuzluklara karşı çıkanları da ezmeye çalışmaktadır. Tekel işçilerinin, Tersane işçilerinin uğramış oldukları polis saldırısını protesto ediyoruz. Biz işçi sınıfı olarak AKP'nin bu harekatını durdurmak için buradan bir kıvılcım yakmak istiyoruz. İşçiler, memurlar, köylüler biz bir araya gelirsek bu saldırıları durdururuz. AKP'nin arkasında IMF, sermaye varsa, bizimde birlikteliğimiz ve sendikalarımız var. Gelin hep birlikte IMF'ye, AKP'ye dur diyelim" dedi.

Eylemde sırasında coşkulu kalabalık sık sık "Kahrolsun ABD Emperyalizmi" "İşçi, Memur Elele, Genel Greve" ""Parasız Eğitim, Parasız Sağlık" "Hükümet İstifa" gibi sloganlar attılar.

İşçiler ve memurlar saat 18.30 da dağılarak, servislerle evlerine döndüler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.