• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Düzce'de bayram vardı:

Standard profil işçisi, inandı, örgütlendi, kazandı.

Petrol-İş  24 Aralık 2012 Pazartesi Günü, Düzce örgütlenme bürosu önünde bir basın açıklaması yaparak, Standard Profil işyerinde yetkinin alındığını tüm üyelerimize ve Düzce halkına ve kamuoyuna duyurdu.

25.12.2012

Basın açıklamasına Standard Profil işçileri kitlesel olarak katılırken, açıklamada Sendikamız Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimettullah Sözen ve sürecin küresel ayağının örgütlenmesine katkıda bulunan İndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı  Kemal Özkan da hazır bulundular.

Videomuzu İzleyebilirsiniz

Petrol-İş Kocaeli Şubesi,  Kesk, Türkiye Kamu-Sen, Lastik-İş, Deri-İş, Belediye-İş, Tes-İş, Türk-Metal, Birleşik Kamu- İş  başkan ve temsilcileri de bu mutlu günde sendikamızı yalnız bırakmadılar. 

Yerel gazete ve televizyonlardan basın emekçilerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Düzce Örgütlenme Bürosu Sorumlusu Ünal Akbulut'un konuşması ile başladı.  Akbulut dört yıl önce Düzce'de örgütlenme sürecine  nasıl girdiklerini anlattıktan sonra sözlerine şöyle devam etti:  “Bu sürece başlarken bize 'Orası Düzce orada örgütlenme zor' dediler. Ama biz dinlemedik, yılmadık başladık ve sürdürdük.  Ben olmaktan vazgeçtik, biz   olmayı öğrendik. Biz olamayı başardıktan sonra fabrikada sesimiz yükseldi.  Örgütlenmeyi ilmek, ilmek dokuduk ve kazandık. Şimdi burada bugün bir bayramı kutluyoruz. ...”

Konuşması “Vur vur inlesin Düzce dinlesin, Düzce Petrol-İş'le gurur duyuyor, sendika hakkımız söke söke alırız “sloganlarıyla, sık sık kesilen Akbulut, daha sonra sözü  Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimettullah Sözen'e bıraktı. 

Sıra örgütsüzlerin örgütlenmesinde
Sözen Standard Profil işçilerine hitaben  “Petrol-İş ailesine hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Uzun süredir verdiğiniz mücadele mutlu sona ulaştı. Sizleri kutluyorum. Düzce gibi emeğin açımasızca sömürüldüğü ve örgütlenme düzeyinin çok düşük olduğu bir yerde insanları örgütlemek elbette kolay değildi.  Örgütlenme uzmanımız ve Ünal kardeşimiz gece gündüz demeden her gün, her saniye, bu iş için uğraştılar, emek harcadılar. Onları da yürekten kutluyorum. “

62 yıllık mücadele tarihinde Petrol-İş Sendikası'nın başladığı işi yarıda bırakmadığına, dikkat çeken Sözen, Standard Profil'de de aynı şekilde davrandıklarını sendikanın maddi, manevi tüm güçlerini harekete geçirdiklerini sözlerine ekledi. Standard Profil çalışanlarının örgütlenme sürecindeki kararlı duruşlarına da değinen Sözen : “ Siz olmasıydınız başarılı olmazdık. İş veren bu süreçte tüm yasal yolları onların ardından dolanarak denedi. Dava üstüne dava açtılar. Ama siz hakklarınızın ve sendikanızın arkasında durdunuz. Haklarınızı söke söke aldınız. Sizin sabrınız Hazreti Eyüp sabrıydı. Sabrettiniz kazandınız”
Düzce'de Standard profil işçilerinin işlerinin henüz bitmediğine vurgu yapan Sözen, “Şimdi sıra örgütsüz işçilerin örgütlenmesinde. Siz örgütlendikçe, başka işçiler de kazanacak, Düzce'de kazanacak.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Başarıyı toplu sözleşme ile taçlandıracağız
Nimettullah Sözen'den sonra Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar söz aldı,  “  Buradaki başarı sizlere aittir. Biz sizi alkışlıyoruz. Umarım bu duygumuzu sizlere iletmişizdir” diye başladığı kısa konuşmasını, örgütlenme sürecindeki ulusal ve Uluslar arası desteğe vurgu yaparak sürdürdü.  Kararı kökünden reddeden hakime sendika adına teşekkür ettikten sonra “Mücadele yeni başladı 26 bin üyesi ile Petrol-İş Sendikası'nın yaptığı herkese örnek olacak,  siz de tarihin sayfalarına bu manada geçeceksiniz.  Çocuk, çoluğunuza anlamlı bir miras bıraktınız.  Sizleri alnınızdan öpüyorum. Bundan sonra haklarınızı yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. Bu süreci toplu sözleşme ile taçlandıracağız.”

IndustriALL adına coşkulu bir konuşma yapan Kemal Özkan ise “ Herkesi selamlıyorum. İşçinin düğünü, sokağın düğünü, Standart işçisinin düğünü bambaşka imiş bir kez daha gördüm.  Bugün  düğünmüz var. Bunu yaratan siz kahramanlara helal olsun. Büyük bir başarıya imza attınız. En büyük başarı sizlerde, sendikanızın arkasında durmasaydınız bu iş olmazdı.  Sizlere helal olsun!  Ama Petrol-İş Sendikası da gerek ulusal gerekse uluslar arası alanda tüm imkanlarını seferber etti. Sendikanız olmasaydı, bu başarı olmazdı.  Onlara da helal olsun” diyerek başladığı konuşmasını işin sona ermediğini söyleyerek “ Bu başlangıçtır. Bundan sonra bütün Standard Profil işçilerini de siz örgütlyeceksiniz. Bursa ve Manisa'daki arkadaşlarınızı da  Petrol-İş'e katmanız lazım. Birliğimize sahip çıkacağız, sendikamıza sahip çıkacağız. Gazanız mübarek olsun” diye bitirdi.

Müzikle coşup kısa süre oynayan  Standard Profil işçileri, başlarında Petrol-İş Sendikası şapkaları ve ellerinde bayraklarla, Düzce sokaklarına dağılarak evlerinin yolunu tuttular.

 

 

Kaynak: Basın Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı