• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sumitomo Grevimiz 43. Gününde Kazanımla Sona Erdi

Sumitomo Grevimiz sona erdi. 43 gün süren mücadele kazanımla sonuçlandı. Grev süresince dayanışma gösteren sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, Çankırı halkına, üyelerimize ve tüm sınıf dostlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması!

10.07.2024

Sumitomo ile sendikamız arasında 01.01.2024 – 31.12.2025 dönemini kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri Ocak ayında başlamıştı. Yaklaşık 5 ay süren toplu pazarlık sürecinde ücret başta olmak üzere sosyal haklar ve bazı idari maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 29 Mayıs 2024 tarihinde grevimiz başlamıştı.

Sumitomo Grevimiz üyelerimizin kararlılığı ve Çankırı Şubemizin öncülüğünde 43 gün boyunca devam etti. Grev süresince işverenle temaslar devam etse de taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle anlaşma sağlanamamıştı.

Son olarak 9 Temmuz Salı günü sendikamız Genel Merkezinde Sumitomo işvereni ile sendikamız heyeti arasında bir toplantı gerçekleşti. Dün sabah başlayan ve bu sabaha kadar devam eden görüşme neticesinde anlaşmaya varıldı ve toplu iş sözleşmesi taleplerimizin karşılanması ile imzalandı.

Bugün imzalanan sözleşme toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreterimiz Ali Haluk Koşar,  Sumitomo CEO'su Toshıhıko Komatsu, Genel Müdür Eıchı Hakohıma, Genel Müdür Yardımcısı Levent Aydın, İK Direktörü Kanto Saıjo, İK Müdürü Bilal Ünal, İK Bordro Şefi Murat Dinlemez, Genel Müdür Asistanı İpek Gülüç, CEO Asistanı Beyza Avcı, Kiplas Genel Sekreteri Av. Z.  Ulaş Yıldız, Çalışma ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Onur Gözütok, Çankırı Şube Başkanımız Halil İbrahim Topcu, Başkan Yardımcılarımız Murat Danacı ve Ayhan Bostancı (Mali), Toplu İş Sözleşmesi Servisi Uzmanımız Tuğçe Kalyoncu, TİS Uzman Yardımcımız Serkan Gümüşbaş, işyeri temsilcilerimiz İbrahim Saylam, Hüsnü Can Teköz, Fatih Avşar, Burhan Yılmaz, Bayram Mert, İsmail Bayram, İsmet Sütlü yer aldı.

Sözleşmenin üyelerimize, sendikamıza ve işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz.

Grev süresince dayanışma gösteren sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, Çankırı halkına, üyelerimize ve tüm sınıf dostlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması!