• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sumitomo’da Haklarımız İçin Grevdeyiz

Sendikamız Çankırı Şubesi’nin örgütlü olduğu Sumitomo Rubber Ako Lastik Sanayi ve Tic. A.Ş. işletmesi ile sendikamız arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine bugün itibariyle grevimizi başlatıyoruz.

29.05.2024

Sumitomo ile sendikamız arasında 01.01.2024 – 31.12.2025 dönemini kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri Ocak ayında başlamıştı. Yaklaşık 5 aydır devam eden toplu pazarlık sürecinde ücret, sosyal haklar ve bazı idari maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün grevimiz fabrikada coşkuyla başladı.

Lastik üretiminin yapıldığı ve yaklaşık 2400 üyemizin çalıştığı Sumitomo işletmesinde 28 Mayıs Salı günü Ankara’da bir görüşme gerçekleştirilmiş ancak bu toplantıda da işverenin sunduğu teklif üyelerimizin kayıplarını telafi etmekten uzak kalmıştır.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve emekçileri darboğaza sürükleyen enflasyon koşulları ortadadır. İşçi sınıfına reva görülen kemer sıkma politikalarına karşı üyelerimiz taleplerinde haklı, yarının muhasebesini bugünden yapmak durumundadır.

Bugün de Çankırı’da kurulan ve bir kentin bütününü etkileyecek böylesi bir dönemde işvereni sağduyulu davranmaya çağırıyor, çalışanlarının taleplerine kulak vermesini istiyoruz. Sumitomo işçisi fazlasını değil; yaşanabilecek bir ücret, çocuklarına adil bir gelecek bırakmak istiyor!

Petrol-İş Türkiye sendikal hareketi içerisinde sürdürdüğü mücadele ve izlediği müzakere stratejisi ile her zaman üyesinin haklarını korumuş, en zor dönemde dahi kazanımlarını arttırmıştır.

Bilinmelidir ki Petrol-İş dün olduğu gibi bugün de mücadeleye hazırdır.

Grevimiz üyelerimizin talepleri karşılanana kadar devam edecek. Sumitomo işçisinin haklı mücadelesi zafere ulaşıncaya dek grev bayrağımız fabrikada dalgalanmaya devam edecek.