Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirisi

14.07.2005

TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ 14.07.2005Aliağa Şube Temsilciler Kurulu 14.07.2005 tarihinde toplanarak aşağıdaki konuları görüşmüştür:*2005 yılı Kamu İşyerleri Toplu İş Sözleşmeleri, 04.07.2005 tarihinde, Türk-İş ile Hükümet yetkilileri arasında imzalanan protokol ile sonuçlanmış ve sıra Türk-İş’e bağlı Sendikalar ile Kamu İşveren Sendikalarının imzasına gelmiştir. Bu konuda Şube Temsilciler Kurulu olarak rahatsız olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini istiyoruz: Bu sistem değişmelidir. Türk-İş, işçilerin mücadelesinin yükseldiği dönemler olan bu süreci iyi değerlendirememektedir. Üstelik TİS sürecinin özelleştirmelerin toplumda çok yoğun bir şekilde tartışıldığı ve mücadelenin yükselme potansiyeli taşıdığı bir döneme rastlaması fırsatı da kullanılamamıştır. Ayrıca “elimizdeki hakları vermeyelim” çizgisine gerilemiş bir anlayışın da, bizleri nereye kadar götüreceğini hep birlikte tartışmamız gerekir. İşyerlerinin kendisine özgü sorunlarının sözleşme dönemlerinde “müzakere bile edilememesi” ayrı bir sorundur. Üstüne üstlük biriken farkların 13.aya ertelenmesi ise edilgenliğin tam olarak tescilinin göstergesidir.Bütün bunlar ışığında; bu “sözleşmecilik düzeni” mutlaka değişmelidir. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa şimdiden yapmalıyız. Biz buna hazırız. *TÜPRAŞ özelleştirme sürecinde zaman hızla azalmaktadır. Kamuoyunu bilgilendirme yönünde yürüttüğümüz kampanya faaliyetinin yanı sıra, hükümeti, yaptığı ve yapmayı planladığı özelleştirme uygulamalarından vazgeçirmek için yapmamız gerekenleri, bir plan dahilinde hayata geçirmek için elimizi çabuk tutmalıyız. Kendi dışımızdaki güçlerle işbirliği yönünde Genel Merkezimiz tarafından atılmış adımları çok olumlu buluyor, bu çabaların artırılmasının yine sendikamıza düştüğüne inanıyoruz. 19 Temmuz 2005 günü Telekom işçilerinin yurt çapında gerçekleştirecekleri eylemin bu birliğin güçlenmesine vesile olabileceğini, bu nedenle mutlaka desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. *Son günlerde hem yurdumuzda hem de dünyada tırmanan terör ve şiddet eylemleri insanlığa karşı yapılmış saldırılardır. Bu nedenle yapanları da zemin hazırlayanları da lanetliyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyururuz. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Temsilciler Kurulu