• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Termik santrale karşı panel düzenlendi

ENKA Şirketler grubunun bölgemizde (Horozgediği Köyü) yapmak istediği Termik Santral'e karşı Şubemiz konferans salonunda 07 Ocak 2009 tarihinde panel düzenlendi.

07.01.2009

Sendikamızın da içinde bulunduğu Bakırçay Çevre Platformu öncülüğünde düzenlenen panelin yöneticiliğini Aliağa Belediye Meclis üyesi Yakup ÖZTÜRK yaptı. Panelistler; Kemal ANADOL (CHP milletvekili), Pavlos VOYACİS (Midilli Valisi), Stratis POTHAS (Eğe'de Birlikte yaşama ve yardımlaşma derneği başkanı) ve şair-yazar Hüseyin YURTTAŞ oldu. Ayrıca toplantıya ve bu mücadeleye destek veren Dikili Belediye Başkanı, Foça Belediye Başkanı, Y.Foça Belediye Başkanı, Menemen Belediye Başkanları da katıldılar. Panelin açılışını yapan Şube Başkanımız Salih Mehmet AYDIN konuşmasında tüm katılımcılara sendikamız adına hoş geldiniz derken, yapılmak istenen termik santralin çevreye vereceği zarardan bahsetti. AYDIN yapılmak istenen termik santralin zaten sanayi kuruluşlarıyla kirlenmekte olan bölgemizde; soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun, kullandığımız tarım alanlarının telafisi mümkün olamayan tahribata uğrayacağını söyledi. Tüm katılımcılara verdikleri destekten dolayı teşekkür eden şube başkanı, yaşanılabilir bir çevre için bundan sonraki mücadelelerimizi hep birlikte ve güçlü bir şekilde vermemiz gerekiyor dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı