• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EĞİTİM

Tetra Pak İşyerinde Yeni Üye Eğitimi

İzmir Şubemizin örgütlü olduğu Tetra Pak işyerinde yeni üye eğitimi yapıldı. 9 Ocak Pazartesi günü yapılan eğitime Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda da katıldı. 

09.01.2023

Sendikamız İzmir Şubesi'nin örgütlü olduğu Tetra Pak işyerinde 9 Ocak Pazartesi günü yeni üye eğitimi yapıldı. İki grup halinde yapılan eğitime toplamda 100'ü aşkın üyemiz katıldı. 

İzmir Şube Başkanımız Cem Turan'ın selamlama konuşmasının ardından Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda sendikal eğitimler ve emek gündeminde öne çıkan başlıklar üzerine konuşma yaptılar.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasında, sendikal demokrasinin gelişmesinde, iç örgütlülüğün ve sendikal bağlılığın artmasında eğitim politikalarının rolünün hayati olduğunu belirtti. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ise Petrol-İş Sendikası'nın eğitimlere her zaman öncelik verdiğini, yaptığı eğitimlerin de bir okul işlevi gördüğünün altını çizerek her kademe eğitimin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Genel Merkez Yöneticilerimizin konuşmalarının ardından Yeni Üye Eğitimi, sendikamız Eğitim Uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından sürdürüldü. Uzun bir aradan sonra İzmir Şubemizin örgütlü olduğu bir işyerinde gerçekleştirilen bu eğitimde sendikal birlik ve bağlılık, örgütlü hareket etmenin önemi, sendikaların emek hareketi içerisindeki yeri gibi başlıklar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca emek gündeminde öne çıkan vergi dilim ve oranlarının yol açtığı kayıplar, her geçen gün zorlaşan hayat şartlarına karşı örgütlü hareket edebilmenin önemi üzerine durularak, çözüm yollarına ilişkin yapılabilecekler tartışıldı.

Oldukça verimli geçen Tetra Pak yeni üye eğitimi, eğitimlerin belirli periyotlarla tekrar edilmesi dileği ile son buldu.