SGBP Kadın Koordinasyonu dayanışma için Taksim'deydi:

THY'de çiğnenen kadının insan haklarıdır

Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu'nun çağrısı üzerine 4 Ağustos Cumartesi günü, bir araya gelen kadın örgütleri direnişteki hava yolu emekçisi kadınlara destek verdiler. Kadınlar, THY emekçilerinin işe iadesini talep ederek, THY'de çalışan kadınların ciddi sağlık sorunları, cinsiyetçilik, taciz ve mobbingle karşı karşıya kaldığının altını çizdiler.

06.08.2012

Eyleme, DİSK Kadın Komisyonu, KESK Kadın Komisyonu, TMMOB İKK İstanbul Kadın Komisyonu, Kadın Mühendis, Mimar ve Şehir Planlamacıları Grubu, İMECE Kadın Sendikası gibi sendika ve meslek örgütlerinin kadın yapılarının yanı sıra, KEİG ve Emek Partili Kadınlar, TKP'li Kadınlar, ÖDP'li Kadınlar, SDP'li Kadınlar, BDP'li Kadınlar, İKD'li Kadınlar, Halkevci Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, Gökkuşağı Kadın Derneği, CHP İstanbul İl Kadın Kolları, Öncü Kadınlar, Devrimci İşçi Partili Kadınlar ve tek tek feministler destek verdiler.

Süs bebeği değil emekçileriz

‘THY'de tacize mobbinge son’, ‘Süs bebeği değil emekçiyiz’ ve ‘Atılan işçiler geri alınsın’ sloganları atan kadınlar, ‘Radyasyon=rahim, meme kanseri, Yüksek basınç=hamile kalamama’ dövizleri ile havayolu emekçisi kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, 45 dakika THY Taksim Ofisi önünde oturma eylemi yaptı. Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu adına açıklama yapan TÜMTİS Dışilişkiler uzmanı Emel Türker grev hakları ellerinden alınan kadınların bu hakka niçin ihtiyaç duyduklarını, ayrıntılarıyla anlattı. Türker; 68 gündür Atatürk Havalimanı Dış Hatlar kapısında direnişini sürdürdüğünü belirterek “ Yüksek basınca maruz kalan kadın kabin memurları hamile kalamıyorlar, ‘THY'nin 'güler yüzlü personel' ve 'yolcu her zaman haklıdır' politikası kadın emekçilerin tacize uğramasına davetiye çıkarıyor.” dedi.

THY çalışanları adına açıklama yapan Dilek Gözüyılmaz ise, ‘AKP'nin kadını yok sayan, işçiyi ve emekçiyi kabul edilemez koşullara mahkum eden faşist politikalarına boyun eğmeyeceğiz’ diyerek, kadınları doğum makinesi olarak gören zihniyetin karanlığa gömülmeye mahkum olduğunu ifade etti. Kadınların eylemi sırasında, polis tarafından alınan yoğun önlemler dikkat çekti.