• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

THY’de toplu sözleşme öncesi işçi kıyımı

Türk Hava Yolları’nda yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yaklaşıyor. THY yönetimi yapılan son toplu sözleşmeden bu yana yüzlerce işçiyi işten çıkardı. THY işçileri yeni TİS öncesinde de bir kıyımla karşı karşıya.

15.12.2011

Türk Hava Yolları’nda yeni Toplu İş Sözleşmesi (TİS) dönemi yaklaşıyor. Geçen yıl imzalanan TİS’in ardından çok sayıda THY çalışanı işten çıkarılmış, çok sayıda çalışan da başka kentlere gönderilmişti. Yeni TİS öncesinde kurum yönetiminin sürgün edilen işçilerden bazılarını “istihdam fazlalığı” gerekçesiyle işten çıkarttığı bildirildi.

Gökkuşağı Hareketi’nden eylem çağrısı
Hava-İş Sendikası içerisinde faaliyetlerini sürdüren Gökkuşağı Hareketi konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Gökkuşağı Hareketi, son toplu sözleşmeden bu yana yüzlerce işçinin işten çıkarıldığını, çalışanların en verimli zamanlarında performans düşüklüğü bahanesiyle işlerinden edildiklerini veya sürüldüklerini vurguladı. Açıklamada “Büyümeye devam eden THY ve THY Teknik AŞ.'de istihdam fazlalığı değil eksikliği vardır. Bu uygulama çalışma hayatına dayatılan emek düşmanı politikaların bir parçası olan, keyfi ve açık bir işçi kıyımıdır“ denildi.

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı