• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TPAO işçileri, TIR’ları engelledi

20.01.2015

Batman’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO) bazı ünitelerin küçülmesine tepki gösteren işçiler, Petrol-İş Sendikası yöneticileri ile birlikte mesainin ilk gününde ağır nakliyat ünitesinde eylem yaptı. İşçiler, 6 TIR’ı almak için Ankara’dan gelen ekibe izin vermedi.

Batman’da Türkiye Petrolleri Anoniem Ortaklığında (TPAO) bazı ünitelerin küçülmesine tepki gösteren işçiler, Petrol-İş Sendikası yöneticileri ile birlikte mesainin ilk gününde ağır nakliyat ünitesinde eylem yaptı. İşçiler, 6 TIR’ı almak için Ankara’dan gelen ekibe izin vermedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, ‘2018’e kadar TPAO kademeli olarak özelleştirilecek’ açıklamasının ardından TPAO Batman Bölge Müdürlüğündeki bazı ünitelerdeki küçülmeye, Petrol-İş Sendikası ile işçilerden tepki geldi. TPAO ağır nakliyat ünitesindeki 6 TIR’ı Ankara’ya götürmek isteyen ekibi, Petrol-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler engelledi. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, ağır nakliyat ünitesinde geçen yıl 2 milyon lira civarında onarımın yapıldığını belirterek, “TPAO şimdi de bu üniteyi müteahhide devretmek istiyor. Bunun bir ayağı da, bu ünitedeki araç-gereçleri Ankara’ya çekmektir. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

EYLEME DEVAM

TPAO Genel Müdürlüğüne götürülmek istenen 6 TIR’ın çıkarılmasını engelleyen işçilerin  eylemine devam edeceğini ifade eden Başkan Mustafa Tekik şunları söyledi: “TPAO ağır nakliyat ünitesini küçülttüğü gibi, ‘Bu iş artık sorumluluğumuzda olmayacak’ diye açıklama yapıyor. 6 TIR aracını almak isteyen ekibe direndik. Bu araçlar Ankara’ya giderse, bu ünite de özelleştirilmiş olacak. TPAO’nun küçülmesine yönelik politikalara izin vermemeye yönelik eylemlere de başlayacağız. İşçiler mesainin ilk gününde işbaşı yapmadı. Diğer ünitelerdeki işçiler de eylem yaptı. TPAO’nun önemli ünitelerinden ağır nakliyatın özelleştirilmesine hayır diyoruz.” (Batman/DHA)

Kaynak: Evrensel Gazetesi

http://www.evrensel.net/haber/102503/tpao-iscileri-tirlari-engelledi