• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TPAO işyerlerini terk etmeme eylemi başarıyla uygulandı

Kamu toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikamız üyesi TPAO işçilerinin Ankara, Adıyaman, Batman ve Trakya TPAO işyerlerinde 17 Ağustos'ta başlattıkları işyerlerini terk etmeme eylemi başarıyla gerçekleştirildi.

17.08.2009

Ankara, Batman, Trakya ve Adıyaman’da bulunan işyerlerinde gerçekleştirilen eylemlere üyelerimiz tam katılım gösterdi. Ankara TPAO işçileri 17 Ağustos sabahı Ankara'da TPAO Genel Müdürlüğü önünde servislerinden inen üyelerimiz, “Direne direne kazanacağız”,”Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganları atarak Genel müdürlük girişine kadar geldiler. PAO Genel Müdürlüğü bahçesinde toplanan üyelerimiz halaylar çekip “Direnen işçi asla yenilmez”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını attılar. Burada üyelerimize ve kamuoyuna seslenen Ankara Şube Başkanımız Mustafa Özgen, işyerini terk etmeme eyleminin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek taleplerin kabul edilmemesi halinde daha etkili eylemler yapılacağını bildirdi. Özgen, işyerindeki ücret dengesizliğini TPAO yöneticilerinin de kabul ettiğini ancak sorunun muhatabının Kamu-İş olduğunu belirttiklerini ifade ederek işveren sendikasının da topu Hükümete attığını bildirdi. Özgen şunları söyledi: “İşveren ile sendikamız arasında uzlaşma olmazsa toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nda bağıtlanacak. Ancak YHK'da bizim bir irademiz, talebimiz yok. Biz YHK'da bağıtlanacak bir sözleşmeye izin vermeyeceğiz. Eğer hükümet bu işyerimizin grev yasağı kapsamında olmasına güvenerek sorunu bir şekilde YHK aracılığı ile kendi istediği biçimde çözeceği umudunu taşıyorsa şimdiden uyarıyoruz. İş bırakma meşru ve yasal hakkımızdır.” Özgen, eylemin tüm siyasi parti, meslek odası ve demokratik kitle örgütlerine duyurulmasına karşın verilen desteğin yeterli olmadığını söyledi. Ankara'da TPAO Genel Müdürlüğü'ndeki eyleme EMEP Ankara İl Başkanı Selma Gürkan da katılarak üyelerimize destek verdi. TPAO Gölbaşı’nda çalışan üyelerimiz de, sismik arama işleri yapan iki birimleri olduğunu ve bu işyerlerinde diğer sorunların yanında barınma sorunu yaşadıklarını ve taleplerinden birinin de barınma sorununun çözülmesi olduğunu söylediler. Üyelerimiz talepleri kabul edilene kadar mücadelede kararlı olduklarını ifade ettiler. Açıklamanın ardından üyelerimiz iş başı yaptılar, mesai bitiminden sonra da işyerini terketmediler.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı