• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Trakya’da Coşkulu 1 Mayıs

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova'nın katılımıyla Trakya Şubemiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kırklareli’nin Lüleburgaz  ilçesinde coşkuyla kutladı.

03.05.2018

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda kutladı. Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz Şube Başkan Yardımcılarımız Ümit Ormancı, Mehmet Kaya ve Trakya Şubemize bağlı işyerlerinin ve temsilcilerinin katıldığı etkinlik sabah 11:00 'da Eski Hükümet Konağı'nda kortejin toplanmasıyla başladı. Ardından İstanbul Caddesi'nden coşkulu bir şekilde sloganlar eşliğinde yürüyen kortej Kongre Meydanı'na geldi.

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova konuşmasında "Bizler emekçiyiz. Ben de ömrü boyunca ilaç üreten bir işçi olarak size sesleniyorum. Ey işçiyi sömürenler, ezenler, işçiyi yoksullaştıranlar, emeğin hakkını vereceksiniz. Hakkımızı vermeye mecbursunuz. Bizler, en yüce değer olan emekten yana olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler, güzel ülkemizin, Türkiye’mizin bütün emekçileri olarak her yıl alanlardayız. Çok sebeplerimiz var alanlara çıkmak için" dedi.

Lüleburgaz Emek Platformu tarafından düzenlenen mitinge yaklaşık  10 bin kişi katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından yerel grupların sahne aldığı konserlerde işçiler bayramlarını kutladı.